Geen Muziek bij de Buren in Ede dit jaar

Foto: Theo Beumer

Helaas heeft de landelijke organisatie van Muziek bij de Buren en Astrant (het lokale projectteam in Ede) besloten dat Muziek bij de Buren Ede dit jaar geen doorgang kan vinden. Reden hiervoor is dat er geen subsidie meer beschikbaar is vanuit de gemeente Ede voor dit initiatief.

Sinds 2016 zorgt Muziek bij de Buren in Ede voor een laagdrempelig podium waarbij lokale muzikanten ervaring op doen en nieuw publiek ontmoeten. Juist doordat deze optredens in de huiskamers van Edenaren plaatsvinden, zorgt ervoor dat Edenaren de deur voor elkaar openzetten. Muziek bij de Buren draagt bij aan de leefbaarheid binnen de verschillende wijken en laat zien hoe gastvrij Ede is en haar bewoners zijn. Muziek bij de Buren verbindt mensen en is bij uitstek een cultuurvorm die langs alle rangen en standen, leeftijden, kleuren en smaken gaat.

De eerste editie in Ede werd in 2016 was meteen een groot succes met 93 optredens in 31 Edese huiskamers. In 2017 vonden er 123 optredens plaats in 41 Edese huiskamers en in 2018 vonden er 111 optredens plaats in 37 huiskamers. Astrant zet zich al drie jaar in als lokaal projectteam met haar vrijwilligers, stagiaires en enthousiaste Edenaren om Muziek bij de Buren tot een succes te maken. Dit project is een belangrijk onderdeel van de opdracht die Astrant van de gemeente Ede heeft gekregen, namelijk ‘talentontwikkeling voor Edese jongeren’. We hopen daarom dat Ede in 2020 weer mee kan doen met dit prachtige initiatief.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden