Kernhem Jazz – ‘You’re in the Army Now’

Foto:

Huis Kernhem presenteert vanaf zondag 29 september een gloednieuwe serie jazzconcerten. De concerten staan in het teken van ’75 Jaar Vrijheid’. De serie start met een ode aan jazzcrooner Tony Bennett – featuring Paul van Kessel. Tickets zijn online verkrijgbaar, maar ook aan de zaal.

‘You’re in the Army Now’

De concertserie ‘You’re in the Army Now’ zet legendarische jazzmuzikanten die in het Amerikaanse leger dienden tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de spotlights. Een onderbelichte connectie, want voor veel jazzmusici waren de ‘army bands’ niet alleen een leerschool, maar ook een uitvalsbasis voor hun latere jazz carrière.

75 Jaar Vrijheid

Stichtingen WorldTown Music en Kernhem slaan de handen ineen om 75 Jaar Vrijheid te vieren met deze gloednieuwe serie, waarmee de jazz een vaste plek in Kernhem krijgt. Gastheer en bandleider van de concertreeks is de Edese pianist Edgar van Asselt. Met steeds wisselende muzikanten aan zijn zijde wordt elke maand een Tribute gebracht aan een bijzondere jazzmuzikant.

Iedere 1e zondag van de maand

Na het openingsconcert op 29 september is de jazzserie ‘You’re in the Army Now’ in Huis Kernhem vanaf november altijd op de 1e zondag van de maand. Met aandacht voor jazz giganten als Dave Brubeck, Chet Baker en John Coltrane. En gerenommeerde gastmusici als Paul van Kessel, Marco Kegel, Rachel Gould Gidon Nunes en Tom Beek. Een fijne manier om de week af te sluiten of om mee te beginnen, hoe je het zelf bekijkt.

Tickets

Tickets kosten € 9,75 euro in de voorverkoop (excl € 0,50 reserveringskosten) en € 12,50 euro aan de deur. Een gratis consumptie is inbegrepen. De concerten beginnen om 16.00. De zaal is vanaf 15.30 open. Bestel tickets via www.huiskernhem.nl of www.roadmaptofreedom.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden