Vrijwilliger Annamien Koomen geëerd met waarderingsteken Gouden Edelhert door Scouting Nederland

Foto: Thomas Fritz

Arwen van der Leeuw, Annamien Koomen en Maureen Rijken tijdens de uitreiking van het waarderingsteken Gouden Edelhert

Zaterdag 14 september nam Annamien Koomen tijdens het traditionele “overvliegen” afscheid als leiding bij het Jeanne d’Arcvendel van Scouting Tarcisius Ede. Zij is vanaf 2002 leiding geweest van deze speltak met meiden van 11 tot 15 jaar. Naar aanleiding van dit afscheid heeft het bestuur van de vereniging in de archieven gekeken. Hierbij kwamen zij tot de conclusie dat Annamien het verdiende om eens even flink in het zonnetje gezet te worden voor haar indrukwekkende staat van dienst.

Namens Scouting Nederland heeft Arwen van der Leeuw (bestuurslid van zowel Scouting Nederland als Tarcisius Ede) samen met Maureen Rijken (secretaris van Tarcisius Ede) Annamien het Gouden Edelhert uitgereikt. Dit waarderingsteken kan Scouting Nederland toekennen aan vrijwilligers die meer dan 15 jaar actief zijn binnen een of meerdere functies binnen Scouting, boven het gemiddelde uitsteken, voor verbetering van de kwaliteit van het scoutingspel zorgen, zorgen voor continuïteit en een groot aantal leden bereiken met hun activiteiten.

Die staat van dienst heeft Annamien zeker: voor haar jarenlange leiderschap van het Jeanne d’Arcvendel is Annamien jaren leiding geweest bij de kabouters van de Langenberggroep Ede, heeft ze als medische staf meer dan 10 keer ondersteund bij de Scout In, een landelijk vrijwilligersweekend, net als bij Wereld, Europese en nationale jamborees, en vele andere losse activiteiten van Scouting Nederland. Ook is ze al jaren kampstaf bij Scoutingcentrum PBC Austerlitz, sinds enkele jaren ook als secretaris van het stichtingsbestuur.

Bij de uitreiking waren naast Annamiens familie en (scouting)vrienden ook de jeugdleden, ouders en kaderleden aanwezig. Nadien werd er nog een klein feestje gevierd met alle aanwezigen.

Via deze weg willen wij als vereniging Scouting Tarcisius Ede Annamien nogmaals feliciteren en heel hartelijk bedanken voor haar jarenlange inzet!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden