Eco Fields wint prijzen met wijnen bij landelijke wijnkeuring. Een interview met Bart Boon van Eco Fields

Ede.nieuws.nl op bezoek bij Eco Fields BV Wekerom, wijn en kalfsvlees

Op 1 september 2019 zijn tijdens de Wijnkeuring van de Lage Landen 2019 drie wijnen van Eco Fields uit Wekerom in de prijzen gevallen. De Eco Fields wijnen Veluwse Vreugde 2016 wit en de Zomerbries 2015 wit wonnen zilver en de Herfstnevel 2016 rood won brons. 

De Wijnkeuring van de Lage Landen werd uitgevoerd door het Deutsche Weinbauamt. Daarbij werden dezelfde criteria gebruikt als bij de wijnkeuring in Duitsland. Door de jury werden 242 wijnen uit Nederland en België gekeurd.

Eco Fields
In 2005 is Eco Fields gestart met het aanleggen van 0,5 ha wijngaard in Harskamp. In 2007 werd de wijngaard uitgebreid met nog eens 2 ha. Eco Fields gebruikt 7 rassen druiven, hoofdzakelijk Duitse en Zwitserse, die het goed doen op Nederlandse bodem.

Restaurant Bentinck
Restaurant Bentinck in Amerongen was het decor voor de prijsuitreiking. Dat is bijzonder omdat bij dit restaurant ook het biologisch kalfsvlees van Eco Fields op de menukaart staat. Eco Fields is de enige biologische kalverenhouderij in Nederland en is gevestigd in Wekerom.

De mousserende wijnen van Eco Fields zijn al eerder in de prijzen gevallen. Mathijs Veenschoten, wijnadviseur bij Eco Fields is blij met de prijzen: “We zijn blij dat we wederom prijzen voor onze wijnen hebben mogen ontvangen. Omdat we met onze Veluwse Vreugde al eerder prijzen wonnen, is het fijn deze lijn te kunnen voortzetten”.

Wilt u meer weten klik op de link:

Home

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden