Open Monumentendag bij de Smederij

Foto: Ede.nieuws.nl

Aanstaande zaterdag 14 september 2019 wordt de jaarlijkse Open Monumentendag gehouden.

Het Platform Militaire Historie Ede doet daar ook dit jaar weer aan mee. Het Nationale thema voor dit jaar is “Plekken van Plezier” wat we in Ede hebben vertaald als “Ontspanning en Recreatie”. Tijdens de dienstplicht periode werd, met name door de Dienst Welzijnszorg (WZZ), e.e.a. gedaan aan ontspanning voor de militairen.

Denk daarbij aan de verschillende hobbyclubs waar je, onder begeleiding van vakbekwame instructeurs, op een aantal gebieden je kennis kon vergroten. Zo kon bij b.v. de Autohobbyclub gesleuteld worden aan je eigen auto, bij de Houthobbyclub het maken van meubels geleerd worden en kon je bij de Fotohobbyclub het zelf ontwikkelen en afdrukken van foto’s eigen maken.

Verder kon je via de WZZ, tegen sterk gereduceerde prijzen kaartjes kopen voor bioscoop- en theatervoorstellingen.

Tijdens de Open Monumentendag draaien we in de Smederij dienstfilms en besteden we ook aandacht aan de Cantine Dienst (CADI-wagen), die tijdens veldoefeningen zorgden voor de nodige ontspanning. We verkopen die dag een echte soldatenlunch met bijbehorende frisdranken.

In de Smederij is er een expositie over de Luchtlandingen van september 1944 ingericht.

Dit alles met muzikale ondersteuning van het a-capella optreden van de Valley Voices.

 

Eveneens is de, naast de Smederij gelegen, voormalige Paardenstal te bezichtigen. Deze paardenstal wordt momenteel door bakker Joris gerenoveerd.

 

Door dit interessante thema hopen ook dit jaar weer een groot aantal bezoekers in en rondom de Smederij te mogen ontvangen.

 

De Smederij is tijdens de open Monumentendag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden