Wings Of Freedom van 21 tot 24 augustus 2019: kijk op het programma

Foto: Wings of Freedom

In 2019 is het 75 jaar geleden dat Operatie Overlord, de codenaam van de Westerse geallieerden, op 6 juni 1944 is gestart om uiteindelijk West-Europa te bevrijden. Het zou uiteindelijk een heel gevecht zijn en Operatie Market Garden zou de geschiedenisboeken in gaan als de grootse luchtlanding ooit.

Om de opmars goed te ondersteunen werden op diverse plaatsen tijdelijke vliegvelden aangelegd die heel slagvaardig bleken te zijn en een grote bijdrage hebben geleverd aan de bevrijding; dat is Wings of Freedom 2019.

Programma: https://www.vliegshowede.nl/nl/programma

Programma 21 augustus

2:00 – 17:00 uur
Advanced Landing Ground (ALG) open voor publiek

20:00 – 00:45 uur
UNIEKE Open Air Bioscoop | A Bridge Too Far

12:00 – 17:00 uur
Advanced Landing Ground (ALG) open voor publiek

Kom kijken naar de re-enacment kampementen op het evenemententerrein. Ze brengen u terug in de tijd. Geallieerde en Duitse kampementen zijn nagebouwd en er is ook een tankbaan. Op woensdag komen de eerste vliegtuigen binnen.

Ook voor kinderen is er op deze middag van alles te doen. Zij kunnen veel opsteken over de Tweede Wereldoorlog én over vliegen.
Lees hier meer over de activiteiten voor kids.
20:00 – 00:45 uur
UNIEKE Open Air Bioscoop | A Bridge Too Far

Wij ontvangen u deze avond in onze Open Air Bioscoop. In de entourage van een tijdelijk Tweede Wereldoorlog vliegveld bent u deze avond getuige van een uniek spektakel. Wij tonen u een echte filmklassieker: A Bridge To Far. A Bridge Too Far is de verfilming van het boek A Bridge Too Far uit 1974 en werd geschreven door Cornelius Ryan. Het boek werd in 1976 verfilmd.

De film gaat over Operatie Market Garden en dan vooral om de Slag bij Arnhem in de Tweede Wereldoorlog, waarmee een begin werd gemaakt met de bevrijding van Nederland boven de rivieren. De titel van de film verwijst naar een uitspraak van de Britse luitenant-generaal Frederick Browning. Tijdens de voorbereidingen van Operatie Market Garden zei hij desgevraagd tegen veldmaarschalk Bernard Montgomery dat zijn troepen de brug over de Rijn bij Arnhem wel vier dagen zouden kunnen vasthouden. Hij voegde daaraan toe: “But, Sir, I think we might be going a bridge too far…”.

U bent vanaf 20.00 uur welkom
Aanvang film 21.00 uur
Einde film 00.45 uur

Tickets a € 12,50 zijn hier te koop https://vliegshowede.nl/nl/tickets

Met diverse activiteiten wordt het besef van vrijheid onder de aandacht gebracht en getoond aan het Nederlandse publiek door met elkaar 75 jaar vrijheid herinneren, herdenken en vieren. Op deze dag is er een heus vliegveld aanwezig, voorzien van een start-/landingsbaan en verkeerstoren.

Zo kan aan het begin van de Heideweek genoten worden van spectaculaire vliegshows, verschillende demo’s en diverse activiteiten voor jong en oud. Wings of Freedom wordt mogelijk gemaakt door Stichting Jan Hilgers Memorial Airshow, haar vrijwilligers en sponsoren.

Voor meer info: https://www.vliegshowede.nl/nl/heideweek/2019

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden