Lezing over modelspoor in het Kijk en Luistermuseum Bennekom

Foto: Promospoor uit Ede

Lezing over modelspoor in het Kijk en Luistermuseum

Peter van Eijndhoven vertelt donderdagavond 15 augustus in het Kijk en Luistermuseum in Bennekom over zijn passie ‘Modelspoor’.

Modelspoor is een hobby voor jong en oud

Veel opa’s van nu hebben vroeger met een elektrische trein gespeeld, emplacementen gebouwd, wissels aangelegd en zo de beginselen van de techniek geleerd. Meestal was het speelgoed voor jongens, maar meisjes mochten ook wel meedoen.

In het Kijk en Luistermuseum is er deze zomer een tentoonstelling aan gewijd en op 15 augustus vertelt Peter van Eijndhoven zijn hobby ‘Modelspoor’.

Peter is een prominent lid van de vereniging Promospoor uit Ede. De doelstelling van de vereniging is: Het ontwikkelen en promoten van modelspoorbanen. Deze presentatie in het museum sluit goed hierbij aan; de meeste treinen zijn namelijk geleend van Promospoor. Er zijn modellen van verschillende fabrikanten te zien, zoals Märklin, Fleischmann en Hornby, maar bijvoorbeeld ook van Arnold, Leopold Halling en Minitrix, die wat minder bekend zijn.

De presentatie start om 19.30 uur zaal open om 19.00 uur.

De toegangsprijs is : € 2,- Houders van de Museumkaart gratis.

Kerkstraat Bennekom.

Zelf aan de slag

Kinderen van alle leeftijden zijn van harte welkom om niet alleen te komen luisteren naar de presentatie en te kijken naar de tentoonstelling, maar ook om zelf een modeltrein te laten rijden. Als je het laten besturen van de trein goed beheerst, kun je een machinistendiploma halen!

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden