Jubileumconcert organist Everhard Zwart

Foto: Persfoto E.Zwart

Everhard Zwart viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum als concert-organist. Op woensdag 7 augustus a.s. geeft hij ter herdenking hiervan een concert in de Oude Kerk van Ede.

Op het programma staan werken van Williams (suite 5), Bach (Praeludium und Fuge a moll), Pescetti (Aria), W.H. Zwart (Fantasie Psalm 77), Åberg (Toccata), Franck (Choral III) en Kalejs (Toccata über den Choral: “Allein Gott in der Höh’ sei Ehr’).

Everhard ontving op jonge leeftijd zijn eerste orgellessen van zijn vader Willem Hendrik Zwart en vervolgens bij Feike Asma. Hij studeerde verder aan het Conservatorium te Utrecht en Rotterdam, waar hij in 1983 met goed gevolg afstudeerde. Hij werd uitgenodigd om in respectievelijk Rotterdam en Parijs, de internationale meestercursussen (interpretatie en improvisatie) te volgen bij de bekende Franse orgelvirtuoos Jean Guillou. Ook studeerde hij bij de Duitse organist Günther Kaunzinger. Hij concerteerde in verschillende landen van Europa. In 1987 werd hij hoofdorganist van de Nederlands Hervormde Nieuwe Westerkerk te Capelle aan den IJssel. in 2009 kreeg hij een onderscheiding met de zilveren medaille van het “Societe Arts-Sciences-Lettres” te Parijs. Hij is dirigent van een aantal koren in de grote regio van Rotterdam.

De aanvang van het concert is 20.00 uur. Toegangskaarten tevens programma: 8,00 Euro. Voor gezinnen is er reductie.

Bezoekers kunnen gratis parkeren achter gebouw Rehoboth, Driehoek 11.

Organisatie: Comité Orgelconcerten Ede.

Verdere informatie: www.orgelshervormdede.nl  of op facebook: ‘Comité Orgelconcerten Ede’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden