ENKA Mannenkoor in het jarige Maanderzand

Foto: Van Gool

In het 60-jarig jubileumjaar van woon en zorgcentrum het Maanderzand heeft het ruim 94 jaar bestaande ENKA Mannenkoor op 27 juni j.l. haar concertseizoen 2018 – 2019 afgesloten met een afwisselend zomerconcert.

Gekozen is uit het brede repertoire een voor elk wat wils muziekprogramma samengesteld van Klassiek, chanson, musicalmuziek zoals ‘Als ik toch een rijk was‘ uit Anatevka tot en met meezingen bij oude toppers zoals ‘Daar bij die Molen’.

De vele aanwezigen genoten ook duidelijk van de humorvolle muziektoelichtingen door de dirigent Maarten-Jan Dongelmans. Voor de koorleden was het meezingen van de bewoners met ‘Que sera sera, Lili Marleen en So ein Tag een fijne ervaring, want plezier ervaren door zingen “daar doen we het voor”.

Na afloop kregen de koorleden van alle kanten welgemeende complimenten. Kortom een geweldige seizoen afsluiting. Het ENKA Mannenkoor gaat het komende seizoen zich voorbereiden op een feestelijk 95 jarig jubileumconcert ‘Freedom Forever!, Petra Berger meets EME’ in de Junushoff in Wageningen op 1 februari 2020.

Daarvoor is er op zondag 6 september a.s. een optreden in de basiliek in Oldenzaal en 14 en 21 december kerstconcerten in respectievelijk Bennekom en Ede. Zin om ook de ontspannende werking van muziek te ervaren?

Vanaf 29 augustus kunnen zangers, met en zonder zang ervaring, elke donderdagavond vanaf 19:45 uur kennis maken met het koor in ‘Ons Huis’ Hovystraat (ingang achter de Taborkerk Ede aan de kant van de Valleispoorlijn).

Lauwrens Edel

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden