Stichting Ana Upu en het Nederlands Openluchtmuseum organiseren een Moluks Cultureel Evenement

Foto: Ede.nieuws.nl

Stichting Ana Upu en het Nederlands Openluchtmuseum organiseren een Moluks Cultureel Evenement op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019

Ontdek smaken door de eeuwen heen 

Smaken verschillen én veranderen. De geschiedenis van ons eten zorgt voor verbazing en herkenning. Dit jaar ontdek je de (on)smakelijkste verhalen over eten in het Nederlands Openluchtmuseum. Onder het motto: Gruwelijk Lekker. De speciale tentoonstelling neemt je aan de hand van 10 smaken mee door de historie van ons eten. Op de smaken-route valt er heel wat te beleven, leren en proeven. En al lopend verzamel je receptkaarten om thuis mee te experimenteren. Smullen dus, voor iedereen die houdt van eten, geschiedenis en een gezellig dagje uit.

Zomerthema: ‘Wat van ver komt is lekker?’
Elk seizoen is er extra aandacht voor een thema. In de zomer gaat het over smaken en gerechten van ver. Door de eeuwen heen hebben we kennis gemaakt met nieuwe smaken uit de wereld, zoals koffie en suiker. Je komt dit thema deze zomer op verschillende plekken in het park tegen.

6 & 7 juli Zomerevent ‘Wat van ver komt is lekker?’
Vier de zomer bij het Openluchtmuseum! Ontdek smaken en ingrediënten die in de loop der tijd naar ons land toe zijn gereisd. Duik in de verschillende culturen die ons park rijk is. Ruik, proef en beleef smaken en gerechten van ver. En dompel jezelf onder in muziek, dans en verhalen. Je bent van harte uitgenodigd voor dit culturele smaakfestival op 6 en 7 juli!

Moluks programma in samenwerking met Stichting Ana Upu uit Lunteren
De Molukse barak in het Openluchtmuseum is het decor voor een gevarieerd programma van Molukse Stichting Ana Upu uit Lunteren. Geniet van een cultureel programma van muziek, dans, toneel, literatuur en hapjes, met als centrale onderwerp ‘pala’ (nootmuskaat) – de lekkere typisch Molukse specerij met een gruwelijk historisch randje. Doe, praat en proef mee!

Programma (duur: 1 uur)
– Percussionist en Molukse ceremonieel krijgsdans                                                                                                                        –

Boekpresentatie ‘Het lied van Ezra Makakea’ Jan Tomasowa, schrijver

-Toneel + harp

– Kookdemonstratie koho koho / tjolo tjolo
– Lezing ‘pala’ en planten palaboom

Percussionist Nippy Noya (voormalig lid van de band Massada)

Ceremonieel krijgdanser Pika Nendissa

Solo toneel Dolly Hitipeuw                                                                                                                                              

Performers Yvonne Lengams, Rika Salakory en Charlotte Simaela                                                     

Hulporganisatie TitanE.

Het programma start op:        

Zaterdag 6 juli om 11:30 uur    13:30 uur    15:30 uur

Tijdens de pauze: optreden blaasorkest Stacatto uit Lunteren.

Zondag 7 juli. om 13:00 uur      15:00 uur

Tijdens de pauze: optreden Tifa groep Ina Ama uit Lunteren.

..
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen