Festival ZomerBries op zaterdag 6 juli in het Centrum van Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Laat je verrassen, verbazen en inspireren door (inter)nationale straatartiesten in hartje Ede tijdens Festival ZomerBries Ede

Op 6 juli 2019 vindt alweer de vierde editie van Festival ZomerBries Ede plaats. Na drie succesvolle jaren pakt het Festival ook dit jaar weer uit om de inwoners van Ede te vermaken. Hartje Ede zal worden omgetoverd tot een decor van een waar straattheater. Nationale en internationale (straat)theatervoorstellingen worden opgevoerd en zullen het publiek vermaken. Laat je verrassen tijdens een shopmiddag of zorg dat je het hele festival van begin tot eind meemaakt.

Festival ZomerBries Ede is gratis toegankelijk en begint om 12.00 uur op het Oude Kerkplein. Er is van alles te zien en te beleven tijdens het festival. Bewonder de paarden van Menorca die met hun imposante gestalten absoluut een indruk achterlaten, laat je verrassen door de mooiste danseressen of stap in de engste auto van Nederland.

Actueel thema in een bijzonder jasje
Festival ZomerBries Ede is niet alleen een leuk en gezellig straattheater festival. Tijdens Foolpool – Mechanical Creatures worden we met onze neus op de feiten gedrukt. Gerecyclede fietsen vormen een weerspiegeling van onze technologische vooruitgang. Herders proberen een kudde mechanische wezen op koers te houden. De een breekt weg, de jongere valt achter. Moeten ze van het ene weiland naar het andere, gaan ze bergafwaarts of gaan ze richting het slachthuis? Kunnen en moeten we wel blind vertrouwen op de technologie of moeten we de technologische veranderingen in goede banen blijven leiden?

Wegdromen bij de spectaculairste acts
Tijdens Festival ZomerBries Ede worden we niet alleen met onze neus op de feiten gedrukt. Je kunt ook wegdromen bij de mooiste acts, zoals bij Tetro Pavana. Met de fantastische  rokken, soepele draaibewegingen en spectaculaire act waan je je in een echte fantasiewereld. Ook kun je in de gevaarlijkste auto van Nederland stappen. Wanneer je eenmaal plaats hebt genomen in het karretje zal de TomTom instructies geven. En om alvast in een zomerse sfeer te komen zul je meegenomen worden in het Menorcaanse feest.

Festival ZomerBries Ede voor jong én oud!
Tijdens Festival ZomerBries Ede hoef je je niet te vervelen. Voor jong én oud zijn de leukste acts en activiteiten georganiseerd. Wat dacht je van een interactief klimtoestel in de vorm van een ‘grand piano’. Of het prachtige marionette poppentheater van de Italiaanse ‘Di Filippo’. Kinderen kunnen hun hartje ophalen bij een traag achteruit rijdende zandtekenmachine. Met een lange arm, gevuld met zand, tekent de machine een prachtig kunstwerk. Kleine emmertjes gekleurd zand staan klaar om over de tekeningen uitgestrooid te worden. Daarnaast kun je de toren van de Oude Kerk beklimmen. Tijdens de rondleiding zullen interessante geschiedenisfeiten worden uitgelicht.

Kortom: laat je verrassen door dit zomerse buitenfestival en geniet op 6 juli van de leukste straattheater acts en activiteiten.

www.zomerbriesede.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden