“The Battle 2019” Een educatief programma voor scholieren in Akoesticum Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

In aanloop naar het Vrijheidsfestival zijn er op 10-11-en 12 april voorstellingen bij Akoesticum voor middelbare scholieren uit Ede en omgeving. Leerlingen zullen The Battle bijwonen, een educatief programma over vrijheid met live muziek en film.

Educatie

The Battle is een schoolproject over veteranen en vrijheid speciaal voor middelbare scholen. Het is een multimedia voorstelling van 60 minuten die wordt uitgevoerd door de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ van de Landmacht. De voorstelling bestaat uit een gefilmd spel tussen Bart en Nienke, ook wel bekend van Klokhuis, live begeleid door het militaire orkest. De leerlingen in de zaal doen zelf mee: The Battle kent drie spelronden en na elke ronde wordt de film stopgezet. Op dat moment begint
een quiz met de leerlingen. Hebben zij goed geluisterd naar de verhalen van militairen die op uitzending zijn geweest? En naar de informatie die Bart en Nienke vinden in het indrukwekkende Nationaal Militair Museum? De voorstellingen vinden plaats in het auditorium van Akoesticum. Er doen dit jaar bijna 1.000 scholieren mee, brugklasleerlingen van het Pallas Athene College, het Marnix College en het Streek Zandlaan.

Aanmelden 2020
Voor informatie en deelname aan het nieuwe educatieve project in 2020, stuur een bericht naar [email protected]

Vrijheidsfestival 2019
Het volledige programma van het Vrijheidsfestival Ede 2019, dit jaar op zaterdag 13 april, is te vinden op www.akoesticum.org/evenementen/vrijheidsfestival-ede-2019 Initiatiefnemers van het Vrijheidsfestival Ede zijn Platform Militaire Historie Ede, de
gemeente Ede en Akoesticum.
Centrale locatie is de thuisbasis van Akoesticum, het nationale trainingscentrum voor podiumkunsten op het voormalige militaire terrein van de Johan Willem Frisokazerne.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden