Jong-en oud(er)koor bij Opella in Bennekom: “Samen zingen maakt blij”

Samen zingen bij het jong-en oud(er)koor in Bennekom
Foto: McKlin Fotografie

Bennekom had op dinsdag 19 maart de primeur: een uitvoering van het eerste jong- en oud(er)koor. Een bijzonder koor waarin muzikale ontmoetingen tussen generaties centraal staan. Het enthousiasme spatte er bij jong en oud vanaf, terwijl er samen werd gezongen. Zorgdienstverlener Opella wil op diverse plekken in de regio een jong- en oud(er)koor starten.

Na twee repetities volgde de uitvoering onder leiding van dirigent Jan Hendrik van Schothorst.“In het jong- en oud(er)koor vormen ouderen samen met kinderen een koor, dat samen liederen instudeert”, vertelt initiatiefnemer Geeske Telgen, voorzitter van de Cliëntenraad van Opella. “Het koor wordt bijvoorbeeld gevormd door kinderen van de basisschool, verpleeghuisbewoners, familieleden, senioren die zelfstandig wonen, vrijwilligers en verder iedereen die mee wil doen.”

Lara, een van de groep 8-leerlingen van de Wilhelminaschool, is enthousiast. “Ik vind het superleuk om met elkaar te zingen. Je wordt er blij van en ik zie dat de andere mensen die meedoen er ook blij van worden. Ik doe niet zo vaak iets samen met ouderen.” Haar klasgenoot Keira is het met haar eens, hoewel zingen geen grote hobby van haar is. “We praten met de oudere mensen en dat vind ik leuk.” Naast hen zit Dirk Donkelaar, bewoner van verpleeghuis Walraven. De voormalig docent geniet zichtbaar. “Ik heb jarenlang in een koor gezongen. Dit samen met jongeren doen, maakt het nog leuker.”

“Contact tussen jong en oud is waardevol”, vindt Geeske Telgen. “We kunnen leren van elkaars leefwereld en samen iets moois beleven. Bijzonder aan dit koor is dat deelnemers samen actief zijn en genieten.”

Goede zorg en ondersteuning gaat verder dan alleen medische zorg. Opella wil thuis geven aan mensen en oog en oor hebben voor wat voor mensen echt belangrijk is en wat voldoening geeft. Het jong- en oud(er)koor draagt daar aan bij. Met inzet van lokale betrokkenen en musici wil Opella het jong- en oud(er)koor tot een begrip maken. Het comité van aanbeveling bestaat uit onder anderen André Heuvelman (musicus), Mirjam van ’t Veld (bestuurder Ziekenhuis Gelderse Vallei) en Albert Wissink (dirigent koorschool Midden-Nederland).

Het jong en oud(er)koor wordt mogelijk wordt gemaakt door Stichting Vrienden van Opella, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Stichting Idee in Uitvoering, Cultuurfonds Ede, Geurt van Lonkhuysen Stichting, Stichting Bavo.

Opella

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden