Expostie “Havana,the City in People” Wegens succes langer open

Foto: Salman

De expositie “Havana, the City in People” van de Edese beeldend kunstenaar Salman Ezzammoury in de bibliotheek van Wageningen is verlengd tot 28 februari 2019. Op maandag 28 januari heeft Soraya Alvarez Nuñez, ambassadeur van de Republiek Cuba in Nederland, de expositie bewonderd en de kunstenaar uitgenodigd ook in Havana te exposeren.

Havana is de hoofdstad van Cuba en viert dit jaar haar 500ste verjaardag. Deze verjaardag wordt het hele jaar door gevierd met een uitgebreid programma van evenementen, concerten, exposities, optredens en parades in de stad.

Salman Ezzammoury is fotograaf en beeldend kunstenaar uit Ede.  Zijn opleidingen fotografie aan de Fotovakschool in Apeldoorn en grafische technieken aan Sivako in Utrecht, boden een solide technische basis voor zijn huidige werk. Hij combineert schilderen en fotografie.

Moeiteloos heeft hij de overgang van het analoge naar het digitale tijdperk meegemaakt. Waar hij in het verleden zijn negatieven op verschillende manieren fysiek wist te bewerken, gebruikt hij tegenwoordig allerlei technieken ontleend aan de beeldende kunst, om zijn foto’s tot unieke kunstwerken te transformeren.

Via zijn afbeeldingen probeert hij zijn gevoel-beleving tot uitdrukking te brengen. Het gaat vooral om duidelijk te maken wat hij voelt bij zijn ervaring van een moment, van een situatie of van een plek. Het is daarom niet verwonderlijk dat zijn werk een zeer poëtisch karakter dragen en ruimte laat voor de eigen associaties van de kijker.

Salman houdt er van om te reizen en zo de wereld verder te verkennen. De afgelopen jaren ondernam hij reizen naar onder andere Hong Kong, Japan, IJsland en Cuba. Ook die reizen resulteerden weer in veel nieuw werk dat op verscheidene exposities in binnen- en buitenland te zien was.

Inmiddels heeft hij meer dan 300 exposities op zijn naam staan overal in de wereld.

En Salman legt ook een boodschap in zijn werk. Hij is van mening dat kunst niet alleen de samenleving verrijkt, maar hij vindt vooral dat kunst mensen bij elkaar brengt. Kunst als wapen voor een betere wereld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden