Vanaf nu is het van jou – Maaike Ouboter op 16 februari in Het Schaffelaar Theater Barneveld

Foto: Sanja-Marusic

In 2015 verscheen haar debuutalbum en speelde zij haar eerste theaterconcert waarin jaren aan muziek, notities en zinsflarden uit haar opschrijfboekjes werden gedeeld.

Nu, een paar seizoenen verder, komt Maaike terug met een nieuwe voorstelling met nieuwe liedjes onder de titel ‘Vanaf nu is het van jou’. Een nieuwe zoektocht. Naar menselijkheid. Naar de duizenden verschillende relaties die we met elkaar aangaan. Of we nu bloedverwanten zijn, of een toevallige voorbijganger. Relaties die soms pijnlijk, soms ongemakkelijk, maar vooral ook teder zijn. Een zoektocht vol hartverwarmende en hilarische ontmoetingen. Een concert over al die verhoudingen. Over onmacht en onbegrip. Over verlangen, geluk, liefde, en hoe aandoenlijk we kunnen zijn in al onze onhandigheid. Omdat we het zo hard proberen. En dat is ook wat waard.

Tekst gaat onder de video verder.

– Je grist je woorden uit de lucht alsof het nooit de bedoeling was dat ze je mond verlieten.  Je sluit ze even af in het donker van je handen. Zoals je vroeger motjes ving. Paniekerig fladderen ze rond tussen je gesloten vingers. Tot ze, bijna, geen zuurstof meer krijgen. En dan laat je er licht bij. Duizelig door het donker zijn zij: alweer vergeten dat ze samen en zin vormden, een gedachte. En ik: vergeten waar we het over hadden. –

Kijk voor meer informatie op www.maaikeouboter.nl.

https://www.schaffelaartheater.nl/events?action=view_event&id=1723

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden