‘Open Huis én een Valentijnconcert waar de liefde vanaf spat’

Foto: Toon Hermans Huis Ede

Open Huis en Valentijnconcert op één dag

Zaterdag 16 februari aanstaande staat de deur van het Toon Hermans Huis wijd open voor iedereen die kennis wil maken met het inloophuis voor mensen die geraakt worden door kanker. Van 12.00 uur tot 15.30 uur is het Open Huis met aansluitend om 16.00 uur een benefietconcert.

Ieder jaar wordt rondom Wereldkankerdag wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Op diverse plaatsen worden activiteiten georganiseerd. Het Toon Hermans Huis Ede houdt een Open Huis én er is een benefietconcert waarvan de opbrengst geheel voor het inloophuis is.

Coördinatoren Leny en Regien vertellen over het Open Huis: “Bij de deur worden bezoekers hartelijk ontvangen door één van onze gastvrouwen of –heren. Ze kunnen een rondleiding krijgen door ons inloophuis en er is van alles te zien. Stands met informatie over onze activiteiten zoals Bakkie Troost, de Klimopgroep en Toon Tuin, de samenwerking met het Oncologisch Centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei, het buddyproject, haarwerken en Stichting Breiboezem.”

Bezoekers kunnen zich ook inschrijven voor een gratis voetreflex– en lichaamsmassage en schoonheidsbehandeling. En er zijn workshops die u zeker niet wilt missen. U kunt aanschuiven bij de workshop Kleuren voor volwassenen, een workshop sieraden maken, een workshop mindfulness of een workshop bij het koor Zingen voor je Leven volgen. “Ons koor geeft deze middag twee optredens. En heeft u altijd al willen leren tekenen of schilderen? Loop dan eens binnen bij de creatieve ruimte, ga in gesprek met de cursisten van Lijn en Kleur en bekijk hun mooie werken. Ook is er een loterij waarbij prachtige prijzen te winnen zijn.”

En er is meer. Om 16.00 uur begint het benefietconcert. “Een Valentijnconcert waar de liefde vanaf spat”, zegt initiatiefnemer Arrien van Prooijen. “Bekende solisten uit de regio verzorgen deze muzikale avond met opera, operette en musical, maar ook met klassiek ballet en streetdance.”

 

Operazangers en zangeressen Martine Alink, Wilma Engelage, Arrien van Prooijen de Jong, Veronique Lamers, Pieter Troost en Eddy Braam verzorgen het veelzijdige programma. Zij worden daarbij ondersteund door een toonaangevend ensemble met brede ervaring in de wereld van de opera dat speciaal voor deze gelegenheid is omgedoopt tot het Ensemble d’Amour. U kunt genieten van delen uit bekende opera’s en musicals. Wat denkt u van de Zauberflöte, Barcarole: Belle nuit, o nuit d’amour,  of het Vilja lied van Frans Léhar? Dit alles onder leiding van dirigent Hans Lamers en pianist Chris Kok.

 

Tijdens de pauze van dit  concert wordt er gedanst door de leerlingen van Dansstudio Poppelaars.

Na afloop kunt u nagenieten onder het genot van een drankje en de swingende klanken van de band Timecruise.

 

Het Open Huis is gratis toegankelijk. Voor het benefietconcert wordt entree gevraagd. Volwassenen betalen 10 euro, jeugd 13-18 jaar 5 euro en kinderen zijn gratis. Kaarten zijn te koop in het inloophuis. De verkoop is reeds gestart.

 

Het Open huis en het benefietconcert zijn in het Toon Hermans Huis Ede in De Open Hof aan de Hoflaan 2 in Ede. Voor meer informatie: [email protected] of 06 – 22 161 969.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden