Voor een tientje naar een voorstelling in Cultura tijdens het Nationaal Theaterweekend

Foto: Ede.nieuws.nl

Voor het vierde achtereenvolgende jaar wordt het Nationaal Theaterweekend georganiseerd en tijdens dit weekend kan het publiek voor een tientje naar een voorstelling. Meer dan tachtig theaters in heel Nederland doen mee.

Afgelopen keer werd het Nationaal Theaterweekend bezocht door 135.000 mensen. Een ruime stijging ten opzichte van de vorige twee edities. Albert Verlinde, voorzitter van het Nationaal Theaterfonds, is trots dat Nederland er een theatertraditie bij heeft. ‘Het is een groot succes gebleken. Ieder jaar komen er mensen naar het theater die we anders niet hadden gezien”.

Behalve dat er verschillende voorstellingen zijn, worden er ook andere activiteiten voor theaterliefhebbers georganiseerd. Zo is het Nationaal Theaterweekend niet alleen een mooie gelegenheid om voordelig het theater te bezoeken, maar ook een bijzondere ervaring die men niet snel zal vergeten.

Vrijdagavond 25 januari wordt in Cultura gestart met het singersong-writersfestival. Een avond met optredens van opkomende singersongwriters én bekende artiesten. Waaronder de zanger Michael Prins, Clean Pete en Judy Blank. Maar ook regionale talenten zoals Lavalu en het Edese talent Jonathan van Vliet. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met Astrant.

Op zaterdag 26 januari houdt Cultura Open Huis van 12:00 tot 17:00 uur. Deze middag zijn er diverse activiteiten zoals previews, open lessen, backstage rondleidingen, workshops en lezingen. In Cultura Erfgoed is een presentatie te zien over de historie van het Openluchttheater Ede. De Christelijke Hogeschool Ede draagt bij met een talk over de rol van de bijbel in drama én studenten Art & Creativity geven een kleine proeverij voor het festival Das Gebot der Stunde. S’avonds kun je voor een tientje naar de cabaretvoorstelling Bronst van Yvonne van den Eerenbeemt. Zondag 27 januari is de familievoorstelling Brrr (4+) te zien voor € 5,- met gratis activiteiten voorafgaand en na afloop.

Meer informatie is te vinden op www.cultura-ede.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden