Holzkirchner Symphoniker speelt Schubert, Mozart en Beethoven

Foto: Ede.nieuws.nl

De Holzkirchner Symphoniker verblijft van 27 oktober – 4 november bij Akoesticum voor een 8-daagse concertreis. Dit ambitieuze amateur-orkest uit de omgeving van München werkt een intensief repetitieprogramma af en zal daarnaast ook enkele concerten geven in de regio.

Het orkest heeft in de loop van haar bestaan (opgericht 1993) een breed repertoire opgebouwd, van klassiek tot modern. Tijdens deze repetitieperiode staat vooral de muziek van Schubert, Mozart en Beethoven centraal. De 47 musici van het orkest staan onder leiding van de dirigent Andreas Ruppert.

Programma
De Holzkirchner Symphoniker geeft op donderdagavond 1 november een optreden in het auditorium van Akoesticum. Op het programma staan werken van: Schubert, Ouverture zu “Der häusliche Krieg”, Mozart, Symphonie nr.40 g-moll KV550 en
Beethoven, Ouverture zu Coriolan op.62 en Symphonie nr.1 c-dur, op.21

Reserveren 1 november
Het optreden begint om 20:00u. Met een kleine pauze, zal het concert om ca. 22:00u afgelopen zijn. Toegang is op basis van een vrijwillige bijdrage. Kaarten reserveren via https://www.akoesticum.org

Concerttour
Het orkest geeft behalve bij Akoesticum ook nog concerten in de Remigiuskerk in Steenderen op woensdag 31 oktober en in de Hervormde Kerk van Renkum op vrijdag 2 november.

Over Akoesticum

Akoesticum is het nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater. Samen met organisaties uit binnen en buitenland richt Akoesticum zich op talentontwikkeling voor amateurs en professionals in de podiumkunsten, vaak in combinatie met festivals en try-outs voor een breed publiek.

Bereikbaarheid
Akoesticum is gevestigd in de voormalige Johan Willem Frisokazerne. Makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer – naast intercitystation Ede-Wageningen – en met de auto (eigen gratis parkeerterrein).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden