ESVA workshop Van opname tot complete film

Foto: Filmclub Ede

Videoclub ESVA organiseert de workshop ‘Van opname tot complete film’

Iedereen filmt tegenwoordig. Met een camera, een tablet of een smartphone. We filmen alles om ons heen, onze vakanties, de kinderen en kleinkinderen, een familiefeestje, noem maar op. Dat levert allemaal kleine stukjes video op. Wil je daar een echte film van maken waar anderen graag naar kijken of beelddocument dat een blijvende herinnering is, dan moet er meer gebeuren. Echt moeilijk is het niet. Na een workshop van drie avonden moet het lukken.

In deze workshop krijgen de deelnemers eerst een aantal aanwijzingen om betere video-opnamen te maken, die het monteren van een boeiende film eenvoudiger maken. Daarna volgt een instructie van de montageprogramma’s, waarmee de opnamen bij elkaar tot een echte film gemaakt kunnen worden. Ook leren de deelnemers titels maken, begeleidende muziek en commentaar plaatsen. Nadat iedereen zelf opnamen heeft gemaakt, monteert ieder zijn eigen film. Uitgebreide documentatie levert een nuttig naslagwerk.

De mensen van de videoclub in Ede maken er een sport van om leuke films te maken. Zij wisselen ervaringen uit en inspireren elkaar om steeds aantrekkelijker films te creƫren. De meest ervaren leden verzorgen samen deze avonden. Er zijn steeds meerdere docenten aanwezig, waardoor de deelnemers persoonlijk aandacht en begeleiding krijgen.

De video-workshop vindt plaats in het buurtcentrum De Meerpaal, Industrielaan 1 in Ede. Op drie dinsdagen, 6 en 20 november en 4 december, van 19.30 tot 22.00 uur, wordt de workshop gegeven. De kosten bedragen 40 euro per persoon. Mensen kunnen zich aanmelden via de website videoclubede.nl of door een mail te sturen naar [email protected]

Industrielaan 1

Buurthuis De Meerpaal

Ede

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden