Gelderse Torendag

Foto: Facebook

Op woensdag 25 juli zijn de carillons in de torens van Apeldoorn, Ede, Garderen en Wageningen de hele dag te beluisteren. Vier beiaardiers uit binnen- en buitenland rouleren van toren naar toren en spelen steeds een half uur afwisselende muziek.

Wie in één plaats blijft, hoort vier verschillende beiaardiers voorbij komen. Of wie op één dag meerdere carillons wil horen, kan zelf een carillon-tour samenstellen.

De dag wordt georganiseerd door beiaardier Boudewijn Zwart. Hij wil hiermee aan het publiek laten horen dat elke beiaardier anders speelt en elk carillon een eigen geluid heeft. Voor woensdag 25 juli heeft hij de Nederlandse beiaardiers Gerda Peters, Jan-Sjoerd van der Vaart, de Duitse beiaardier David van Amstel en de Vlaamse beiaardier Jasper Depraetere uitgenodigd.

De concerten zijn om 11.00, 13.00, 15.00 en 17.00 uur. Aan het eind van de dag komen de beiaardiers samen in Ede en spelen daar op het carillon van de Oude Kerkstoren een gezamenlijk concert om 19.00 uur.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk. In Garderen is de toren van de Dorpskerk de gehele dag voor beklimming en bezichtiging opengesteld en wordt ook het rijdende carillon bespeeld. Daar mogen kinderen op een kindercarillon spelen en zelf een eigen klok gieten tijdens de Familie-braderie.

Woensdag 25 juli 2018, 11:00 tot 19:45 uur.

Grotestraat 58

Oude Kerk Ede

Ede

Boudewijn Zwart

Foto Facebook Gerda Peters

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden