Orgelconcert Bas de Vroome

Foto: Berend van Steenbeek

Op woensdag 25 juli a.s. geeft organist Bas de Vroome uit Delft het vierde zomeravondconcert op het orgel in de Oude Kerk aan de Grotestraat te Ede.

Bas de Vroome studeerde bij Jacques van Oortmerssen, vervolgens bij Piet Kee en Klaas Bolt orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Ook studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool. Hij won 8 eerste en tweede prijzen bij nationale en internationale orgelconcoursen. Als organist is hij verbonden aan de PKN te Delft en als zodanig hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk waar hij de 4 fraaie historische orgels bespeelt. In de Nieuwe Kerk speelde hij bij de bijzettingen van ZKH Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard.

Bas de Vroome is hoofdvakdocent orgel aan het Rotterdams Conservatorium waar hij ook de vakken vakdidaktiek en basso continuo geeft. Hij maakte een aanzienlijk aantal Cd’s waaronder een integrale opname van de werken van Hugo Distler.

Op het programma staan werken van Sweelinck (variaties “Allein Gott in der Höh’ sei Ehr”), BACH (twee orgelkoralen), Zwart (Sombere muziek over Psalm 103:8), Distler (Partita “Wachet auf, ruft uns die Stimme”), Schuurman (Psalmen 73 en 150). Als opening speelt hij een eigen improvisatie.

Aanvang 20.00 uur Toegangsprijs: 8,00 Euro. Bezoekers kunnen gratis parkeren achter gebouw Rehoboth, Driehoek 11.

Organisatie: Comité Orgelconcerten Ede.Verdere informatie: www.orgelshervormdede.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden