Wim den Hertog en Ellen Bouter op Kunstmarkt Bennekom

Foto: Ede.nieuws.nl

Op zaterdag 7 juli presenteren de Bennekomse kunstenaars Ellen Bouter (landschapskunst) en Wim den Hertog (keramiek) hun werk op het Van Slootenplein in hartje Bennekom. Van 10 tot 16 uur staan beiden in de kramen van Culturele Vereniging De Kijkdoos op de Bennekomse Kunstmarkt.  Wim den Hartog met een breed scala aan keramiek. Ellen Bouter met haar Landschapskunst Woest&Bijster.

Wim den Hertog is keramist. In Ecuador, waar hij in 1997 begonnen is met keramiek, ontstond zijn handelsnaam Tierra Art, letterlijk: de kunst van aarde. Zijn keramiekwerk is herkenbaar aan het veelvuldig gebruik van aardkleuren, matte glazuren en een ruwe textuur. Ordening en ritme zijn belangrijke elementen in zijn werk. Vooral de West-Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse cultuur werkten als voeding voor zijn creatieve ontwikkeling. De Hertog geeft tevens als docent, al ruim 12 jaar succesvol cursussen keramiek bij het Centrum voor Kunst- en Cultuureducatie ‘Cultura’ in Ede. Ook enthousiasmerende workshops voor bedrijven en keramiekprojecten op basisscholen completeren zijn brede handelsmerk.

Ellen Bouter is als kunstenaar in Bennekom en omstreken bekend vanwege de organisatie van Landschapskunst. Met kunstenaars organiseerde ze beeldenroutes in bijzondere landschappen zoals de Wageningse Eng, de Grebbelinie rond Renswoude, het Beekdal. Kunstenaars plaatsten beelden die speciaal voor die plek in de natuur gemaakt werden. Er kwamen duizenden mensen op af. Haar festival voor locatietheater en landschapskunst Woest&Bijster (2016) krijgt dit najaar een uitgebreid vervolg in de 2e editie van 20 t/m 28 oktober. Bouter zoekt hierin de inspirerende combinatie van natuur, landschap en kunst. Woest is het herfstseizoen, niet voor watjes dus. Bijster omdat het niet helemaal te duiden is: waar je vragen bij stelt blijft je bij. Bouter is uit op het oproepen van vragen, verbazing, verwondering.

De Kunstmarkt is gratis toegankelijk voor bezoekers en wordt georganiseerd door de Ondernemersvereniging Bennekom en De Kijkdoos. Ruim 70 kramen bieden kunst en kunstnijverheid in uiteenlopende vormen in De Dorpsstraat en op het Van Slootenplein tussen 10 en 16 uur. Impressie van de Kunstmarkt: www.bennekomcentrum.nl/kunstmarkt.html

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden