OPEN DAG FESTIVAL NOVAE POPSCHOOL 30 JUNI 2018

Foto:

Op zaterdag 30 juni 2018 organiseert Novae Popschool voor de elfde keer haar jaarlijkse Open Dag Festival in De Kei. Op dit festival wordt niet alleen muziek gemaakt, maar ook beleefd en gedeeld. Want dat is een belangrijk motto van de popschool.

 Gratis lessen

“Muziekbeleving staat bij ons hoog in het vaandel. Dat benadrukken we in de lessen, maar ook tijdens alle live events die wij organiseren of waar wij aan meewerken”, legt popschooleigenaar Collin Leijenaar uit. Bezoekers kunnen die beleving niet alleen bij de optredens ervaren, maar ook tijdens de vele gratis lessen gitaar, zang, drums, cajon, basgitaar, keyboard en piano. De ultieme mogelijkheid om kennis te maken met de popschool en onze docenten.”

 Festival

“Bij de popschool zijn alle leeftijden en niveaus vertegenwoordigd in de lessen, van jonge kids tot gepensioneerden die hun vrije tijd besteden aan muziek. Op basis van niveau en leeftijd vormen we ieder jaar weer gelegenheidsbands. Samen met onze vaste popschoolbands, spelen deze bands op Main Stage.” vertelt Leijenaar. “We willen graag zoveel mogelijk leerlingen de fun van het spelen in een band op een professioneel podium laten ervaren. Dat is uiteindelijk dé plek is om alles wat je leert in praktijk te brengen.” In het horeca gedeelte van De Kei bouwen we het Acoustic Café met intiemere optredens van onder andere de singer/songwriters en kleine samenstellingen. Bezoekers hier een hapje en een drankje nuttigen onder het genot van de optredens. In DrumDome staan de slagwerkperformances centraal. “In totaal dus drie podia waarop non-stop vijf uur lang muziek gemaakt wordt.”

12,5 jaar Novae Popschool in Ede

Novae Popschool is al 12,5 jaar dé plek in Ede voor uitdagende en inspirerende muzieklessen voor alle leeftijden en alle niveaus. “Onze insteek is hedendaags, praktijkgericht en afgestemd op de persoonlijke wensen van de leerlingen. We zijn geen stoffige muziekschool met een standaard lesmethode. Iedereen is uniek en heeft eigen muzikale ambities en wensen. We willen geen stempel op de leerling drukken, maar coachen de leerling om zijn/haar unieke muzikale karakter en eigenheid naar boven te halen.” aldus een gedreven Leijenaar. “Het is te gek als je jezelf helemaal kwijt kan in het spelen of zingen! We maken gebruik van eigentijdse lesmethodes en lesmaterialen. Er gewerkt aan sound, timing, de juiste techniek, samenspel, performance, instrumentbeheersing, muzikale expressie, muzikaal gehoor en nog veel meer. Wat als een rode draad door iedere les loopt is vooral dat je lol hebt en houdt in het muziek maken. Je eigen creativiteit ontwikkelen en gebruiken is het mooiste wat er is! Bij de popschool krijg je les in popmuziek. Dat bedoelen we in de meest brede zin van het woord: van pop, soul, funk, hiphop en rock tot singer/songwriter, fusion, gospel, jazz, metal en alles daar tussenin.” sluit Leijenaar af.

Het Open Dag Festival vindt plaats op zaterdag 30 juni in De Kei en start om 11:00 uur.  Peppelensteeg 12, Ede. Toegang en alle lessen zijn gratis. Voor meer informatie en het programma op www.popinuitvoering.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden