Voorjaarstentoonstelling in Galerie Zuid Harskamp

Foto: Agnes

Vijf kunstenaars laten hun werk tot en met 9 juni zien op de voorjaarsexpositie in Galerie Zuid.

Marijke Alkema(Renkum) schildert op realistische wijze waarbij veel aandacht wordt gegeven aan kleurgebruik en stofuitdrukking. Daarnaast laat zij ook een aantal, op traditionele wijze vervaardigde, iconen zien. Onder de noemer ‘Gerell & Janell?’ treden Gerry en Jan Ellebroek (Ugchelen) naar buiten met hun schilderijen en beelden.

De beelden van Gerry vallen op door hun strakke, glad gepolijste vormentaal met soms, als accent, een stuk ruwe onbewerkte steen. Agnes Rhebergen (Zevenaar) zet haar gevoelens op kleurrijke wijze op doek of paneel. Soms figuratief, soms abstract weet ze haar composities en kleuren overtuigend op te bouwen.

De Wageningse kunstenares Marian van de Wolfshaar maakt sieraden van halfedelsteen en zilver. Ze laat de kleur en structuur van de steen mooi uitkomen in haar draagbare kettingen. Om het etsen wat meer onder de aandacht te brengen maakt Guus Kuit(Harskamp) ieder jaar een ‘lenteprent’. Dit jaar nam hij als onderwerp ‘Zeilen bij het Paard’. (van Marken)

Gedurende de lentetentoonstelling is deze droge naald voor de helft van de prijs verkrijgbaar in de galerie. Tot en met 9 juni kan men de expositie bekijken in Galerie Zuid, Molenweg 109 te Harskamp op woensdag, vrijdag, zaterdag, Hemelvaartsdag en tweede pinksterdag van 14.00 tot 17.00 uur.

De toegang is vrij. (meer informatie op www.galeriezuid.nl)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden