Theatergroep voor mensen met een verstandelijke beperking in Wageningen

Foto: Ede.nieuws.nl

Het is bijna zover, want binnenkort is de eerste repetitiedag van Theater Tegendraads in Wageningen. Oprichter Jan-Willem Slotboom is deze groep gestart na jarenlang voor andere organisaties te hebben gewerkt. ‘Dit is het moment om op eigen benen te gaan staan en volgens mijn eigen visie theater te maken met mensen met een verstandelijke beperking.’

 

Theater Tegendraads is een dagbesteding die zich bezig houdt met het maken van theatervoorstellingen, met uiteraard de best mogelijke zorg en aandacht voor de verstandelijk beperkte acteurs en actrices.

 

“Boeiende voorstellingen maken die ons publiek prikkelen.”

 

Onze stukken ontstaan mede door onze acteurs en actrices. Zij geven de theatermakers van Theater Tegendraads input voor het proces waaruit uiteindelijke voorstellingen ontstaan. Volgens deze visie ontstaat er een wisselwerking tussen de makers en de spelers, wat de voorstelling op alle fronten optilt.

 

Wij vinden het belangrijk dat Theater Tegendraads op alle vlakken professioneel handelt. Dit komt de organisatie en dus uiteindelijk onze acteurs en actrices ten goede. Door hier telkens bewust van te zijn creëren wij een plek waar mooie producties kunnen ontstaan in een veilige, gezonde en stabiele omgeving.

 

Op dit moment zijn we druk met het werven van acteurs en actrices. Deze week worden er 600 enveloppen met een uitnodiging verspreid bij allemaal mensen met een beperking uit de regio. Ook gaan we overal posters opplakken vertelt Jan-Willem trots.

 

Jan-Willem werkt samen met Wendy Weijman. Zij voeren met elkaar de artistieke leiding bij Theater Tegendraads. Na ongeveer 7 jaar samen gewerkt te hebben voor andere theater groepen zijn ze perfect op elkaar ingespeeld. Jan-Willem is de regisseur/muzikant op de vloer en Wendy zal hem hier in ondersteunen. En met haar achtergrond als choreografe maakt dat dit duo tot een perfecte combinatie.

 

Kortom, Theater Tegendraads staat te springen om te beginnen met het maken van Theatervoorstellingen met mensen met een beperking. Geïnteresseerde met een indicatie dagbesteding kunnen zich bij Tegendraads melden.

 

Heb jij hier interesse in? Kijk dan eens op www.theatertegendraads.nl of neem direct contact op via: [email protected]

 

Theater Tegendraads: Wees jezelf, Speel een ander!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden