Expositie ‘Kleurenatelier’ in Huis Kernhem

Huis Kernhem
Foto: Ede.nieuws.nl

Van 7 april tot en met 22 april exposeert Wim van Densen in Huis Kernhem in Ede met ‘Kleurenatelier’. Een expositie waarbij het draait om de bezoeker en diens voorkeur voor bepaalde kleurcombinaties. Bezoekers, jong en oud, worden uitgenodigd hun eigen kleurenpalet samen te stellen met behulp van 200 door de kunstenaar geschilderde doekjes.

Wim van Densen is (visserij)bioloog en was docent visserijbeheer aan de Wageningen Universiteit. Zo werkte hij onder meer aan de verbetering van de communicatie tussen overheid, vissers en wetenschappers rond het vaak ingewikkelde visserijbeheer op de Noordzee.

Tien jaar geleden begon Wim te schilderen, figuratief en in acryl. Zijn onderwerpen hebben deels te maken met de visserij, maar evenzeer kwamen de tropen, Rusland en Japan aan bod. “Schilderen is een vaak moeizaam zoeken naar wat en hoe je wilt schilderen. Het moet voor mij een aangename sfeer scheppen met de kracht van kleur”, aldus Wim van Densen.

Sinds enige tijd maakt hij eenvoudige kleurendoekjes waarbij hij tijdens exposities mensen uitnodigt om daar hun eigen kleurenpalet mee te maken. Voorbeelden van deze wisselwerking zijn te zien op zijn website www.persepsies.nl Ook bij deze expositie draait alles om kleur. Van kleuren waterverf uit de 17de eeuw en traditioneel kleurgebruik in Japan tot aan dé kleur van het jaar 2018, namelijk ultraviolet.

Al met al een interactieve en creatieve expositie op het moment dat het voorjaarsgroen oplicht!

Op 7 april om 15.00 uur zal ‘Kleurenatelier’ worden geopend door Inge van Noortwijk, kunstenares en illustrator.

De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van 12.00-17.00 uur, alleen op zondag 22 april om 14:00 uur in verband met een Koffieconcert.

De toegang is gratis.

 

Zie ook: www.huiskernhem.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden