Cross-cultureel Koffieconcert in Huis Kernhem

Foto: Ede.nieuws.nl

Op zondag 18 februari geeft het Haytham Safia Qu4rtet in Huis Kernhem te Ede een Koffieconcert met een divers programma.

Het kwartet bestaat uit Haytham Safia (u’d, een Arabische luit), Hanneke Ramselaar (hobo, althobo), Eva van de Poll (cello) en Osama Meleegi (percussie). De musici komen uit een Arabische, Europese en Afrikaanse muziektraditie. Wat hen verbindt is passie voor de muziek en wederzijdse bewondering voor elkaars werk.

Artistiek leider en componist Haytham Safia uit Galilea bleef in Nederland na een tournee met een balletgezelschap. Hij werkte samen met veel bekende muziekgezelschappen en heeft inmiddels dertien cd’s uitgebracht. Arrangeur Hanneke Ramselaar had een klassieke opleiding maar stond ook op Pinkpop. Zij toerde met Janne Schra, met wie zij gedichten van Vasalis op muziek zette, en nam de cd  ‘RadioHead, a jazz symphonie’ op. Eva van de Poll speelt, behalve in een klassiek trio, in het tangostrijkkwartet Pavadita dat onder meer samenwerkte met Thé Lau en The Scene. De Soedanese Osama Meleegi is een bekend percussionist en veelgevraagd sessie-muzikant. Hij werkte mee aan de meeste cd’s van Haytham. Onlangs bracht hij zijn eerste eigen cd, ‘Sudanese Afrobeats’, uit.

Recentelijk verscheen het tweede album van het Haytham Safia Qu4rtet, getiteld ‘Fresh Moods’. Wie een concert van dit veelzijdige gezelschap bijwoont voelt wat zij delen, of dit nu is in een intieme concertzaal of op een uitbundig festival.

Kaarten voor het concert zijn vanaf 11.30 uur verkrijgbaar aan de zaal. De kosten zijn € 10,00 inclusief een consumptie.

Zie ook: www.huiskernhem.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden