Vogelzangexcursie met Vogelwerkgroep IVN-Ede in het Bennekomse Bos

Foto: Michael de Vries
Foto: Michael de Vries

Op zaterdag 10 februari organiseert Vogelwerkgroep IVN-Ede een vogelzangexcursie. Er wordt gewandeld in het Bennekomse bos en natuurlijk wordt ook het Bennekomse Heitje niet overgeslagen. Het is altijd afwachten welke vogels zich zullen laten zien, maar bij een vogelzangexcursie gaat het natuurlijk ook in de eerste plaats om het geluid.

Het is eigenlijk nog winter, maar het voorjaar dient zich al aan. Merel, roodborst en winterkoning laten zich (als het weer meewerkt) waarschijnlijk wel horen, evenals enkele soorten mezen. Voor de vink is het waarschijnlijk nog iets te vroeg in het seizoen.

Deze ochtendwandeling is heel geschikt voor beginnende vogelaars. Er zal aandacht worden besteed aan slechts een beperkt aantal soorten standvogels. Voor veel andere soorten is het simpelweg nog te vroeg in het seizoen; zij zingen nog niet.

Hoewel de herkenning op basis van het geluid centraal staat, kan een verrekijker toch handig zijn voor het geval de vogels zich ook willen laten bekijken.

 

Start om 8.00 uur vanaf de slagboom aan het eind van de Hullenberglaan, nabij het koepeltje. (GPS-coördinaten 51 59 48.2 E 5 41 20.1.) De duur van de wandeling is ca. 2 uur. Bij deze excursie wordt ontraden uw hond mee te nemen. Deelname is geheel gratis en aanmelden van tevoren is niet nodig.

De gidsen zijn Hans Westendorp (tel 0318 – 418465) en Rik Nagtegaal.

Foto van Michael de Vries

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden