Beleef de Sagen en Legenden van De Hoge Veluwe

Foto: Ede.nieuws.nl

Ga tijdens de voorjaarsvakantie mee op reis in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, en word door een verhalenverteller meegevoerd langs spannende sagen en legenden. Dit evenement geeft bezoekers de mogelijkheid om op een inspirerende manier kennis te maken met de vele verhalen die De Hoge Veluwe rijk is. Het Park speelt hiermee in op de geschiedenis van De Hoge Veluwe en de omgeving.

Kennis overbrengen door middel van verhalen

Het Park ligt midden op de Veluwe, een gebied met een bijzonder rijke historie. Precies op deze centrale plek komen de sagen en legenden in de voorjaarsvakantie bij elkaar samen. Tijdens het evenement wordt de geschiedenis overgebracht op een manier die al sinds mensenheugenis gebruikt wordt: via verhalen. Al in lang vervlogen tijden verzamelden mensen rondom het vuur om ervaringen met elkaar te delen. In Het Nationale Park De Hoge Veluwe wordt deze traditie graag voortgezet. De variatie in verhalen is enorm: van geheimzinnige kunstwerken tot kwaadaardige heksen, en van meedogenloze stropers tot de geschiedenis van het Park in de tijd van Anton en Helene Kröller-Müller.

Verhalen, theater en muziek

Er zijn verschillende wandelingen, die de bezoekers langs bijzondere plekken in het Park voeren. Deze plekken sluiten aan bij het verhaal van de verhalenverteller. Tijdens de tocht wordt er gestopt bij kampvuren langs de route, waar er voldoende tijd is om naar de indrukwekkende sagen en legenden van De Hoge Veluwe te luisteren. Theater en muziek maken de ervaring extra bijzonder.

Geschikt voor jong en oud

Er zijn wandelingen speciaal voor gezinnen en wandelingen voor volwassenen. Daarnaast is er dit jaar voor het eerst een huifkar-route. Tijdens een gezinswandeling wordt er ongeveer 1,5 uur gewandeld, de lange wandeling en de huifkarroute duren 2 tot 2,5 uur.

Het Marchantplein in het centrum van het Park is het startpunt voor alle wandeltochten. Bij terugkomst op het plein is er gelegenheid om op te warmen bij het vuur, onder het genot van een lekker kommetje soep. Theater en muziek geven het centrum van het Park een extra mystieke sfeer. Het plein zal volledig in het teken staan van dit mysterieuze evenement, waarbij de kans groot is dat bezoekers verschillende hoofdrolspelers uit de sagen en legenden van De Hoge Veluwe treffen.

Praktische informatie
Data: 24, 25 februari en 3, 4, 10 en 11 maart.
Tijdstip: 11.00 – 17.00 uur
Locatie: start Bezoekerscentrum
Prijs: € 4 per volwassene en € 2 per kind (excl. entree Park)
Reserveren verplicht, maximaal 20 tot 25 personen per wandeling.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden