IVN wandeling Wintervogels op het Wekeromse Zand

Foto: Michael de Vries
Foto: Ede.nieuws.nl

Op zaterdag 20 januari a.s. is er een wandeling op het Wekeromse Zand waarbij we gaan kijken en luisteren naar de wintervogels in dit gebied. In dit gebied met stuifzanden, bossen en heidevelden kunnen we verschillende soorten spechten en mezen aantreffen, maar ook typische wintergasten zoals kepen, kramsvogels, sijsjes e.a. Deze winter is er ook kans op barmsijsjes omdat er een kleine invasie vanuit het
noorden gaande is.

Met een beetje geluk zullen we ook een andere bijzondere wintergast kunnen waarnemen n.l. de klapekster, een zwart/witte vogel die in het topje van een boom op de open vlakte uitkijkt naar prooi. Ook de kruisbek, buizerd en raaf zullen zich wel laten horen of laten zien. Mogelijk zien we ook nog moeflons of ander wild.
Er is dus genoeg te zien en te beleven op deze winterwandeling. Het meenemen van (ook aangelijnde) honden is in dit gebied niet toegestaan.

De start is om 9 uur bij de hoofdingang aan de Lichtenvoordseweg (achter de voormalige vuilstort) en de wandeling zal ca. 2 uur duren. Coördinaten: N 52.5.56.8/E 5.41.46.1.
Gidsen zijn Dick van Houwelingen (0318 591531) en Wiebe Verbaan ( 0318 611947) Bij hen kunt u ook nadere informatie krijgen.

Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden