Wilde dieren uit Nederland in de kunst

Foto: Ede.nieuws.nl

Harskamp. Van 10 januari tot en met 14 april 2018 staat Galerie Zuid in het teken van het Nederlandse wilde dier. Tien kunstenaars maakten, speciaal voor deze tentoonstelling, een nieuwe collectie rond dit thema.

Bert Hoekstra uit Renkum, exposeert houtsneden, tekeningen en draadplastieken. Bij de plastieken tekent hij, als het ware in de ruimte, met metaaldraad bijvoorbeeld de kop van een wilde stier. Door hun doorzichtige massa weten zijn beelden de ruimte op een bijzondere manier te bespelen.

De uit Bennekom afkomstige Marian van Veen schildert met olieverf en acryl. Ze vertelt: “De natuur geeft zoveel inspiratie. Door te kijken en daarna te schilderen ontdek je zoveel nieuwe dingen waar je anders zo maar aan voorbij gaat.” Met aandacht voor detail en kleur geeft ze haar dieren op doek of paneel realistisch weer.

Luuk Scholten laat zich in zijn houtsneden en olieverfschilderijen leiden door het Hollandse landschap en de daarbij horende dieren. Met zijn heldere kleurgebruik en ritmische opbouw hebben zijn kunstwerken een duidelijk eigen karakter.

In de keramische beelden van Lei Hannen(Limburg) spelen wilde paarden en stieren de hoofdrol. In een vereenvoudigende vorm geeft hij de oerkracht en beweging van het dier op overtuigende wijze weer.

Els Bleijenberg, Hanneke Bruinjé , Jan Huisman, Guus Kuit, Krista Verwoerd en Dinie de Zeeuw maken het tiental vol met keramiek, olieverfschilderijen, droge naalden, monotypes en pasteltekeningen.

Tot en met 14 april kan men de Nederlandse wilde dieren bekijken in Galerie Zuid, Molenweg 109 te Harskamp op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur. De toegang is vrij. Meer informatie op www.galeriezuid.nl

Woensdag 10 januari 2018, 14:00 tot zaterdag 14 april 2018, 17:00

Molenweg 109, Harskamp

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden