Koffieconcert met 17de-eeuwse muziek in Huis Kernhem

Delta Consort
Foto: Ede.nieuws.nl

Op zondag 21 januari van 12.00 tot 13.30 uur geeft het Delta Consort een koffieconcert in Huis Kernhem in Ede met het programma ‘Banchetto Musicale’.

Het Delta Consort bestaat uit Sanne Vos (dulciaan en blokfluit), Elisabeth Opsahl (zink en blokfluit) en Hugo Bakker (orgel/klavecimbel). Professionele musici met een passie voor muziek uit de 16de en 17de eeuw, met name de Italiaanse muziek. Zij streven ernaar om de composities uit te voeren zoals die 400-500 jaar geleden geklonken moeten hebben. Daartoe wordt er gespeeld op kopieën van authentieke instrumenten uit die tijd.

Het gezelschap was meerdere malen te gast bij Radio 4.

Op het menu van dit muzikale banket op 21 januari treft de  fijnproever ‘gerechten’ aan van diverse componisten, onder wie Girolamo Frescobaldi, Dario Castello, Giovanni Battista Fontana en Nicolaus a Kempis. Deze laatste is de enige Nederlandse componist in het verder Italiaanse gezelschap. Velen van hen waren indertijd werkzaam in Venetië, toen een van de belangrijkste steden in Europa voor wat betreft de ontwikkeling van de kunstmuziek tussen 1550-1650.

Het belooft weer een boeiend koffieconcert te worden. Tijdens recente koffieconcerten hadden liefhebbers het er zelfs voor over om in de hal van Huis Kernhem plaats te nemen….

Het is dan ook aanbevolen om tijdig aanwezig te zijn!

Kaarten voor het concert zijn vanaf 11.30 uur verkrijgbaar aan de zaal. De kosten zijn € 10,00 inclusief een consumptie.

Zie ook: www.huiskernhem.nl en www.deltaconsort.nl

Huis Kernhem

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden