Leendert Houweling opent Atelier/winkel in de Grotestraat in Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Leendert Houweling is preparateur, wildbeheerder, wandelgids en geeft stoere buiten kookworkshops. Deze week opent hij zijn atelier & winkel in de Grotestraat. In het pand naast de achteringang van de Albert Heijn.

Buitenleven

Vanaf zijn 14e jaar is Leendert geïnteresseerd in het buitenleven en prepareert hij dieren.

Die liefde is nooit meer overgegaan. Naast dat hij als wildbeheerder veel in de natuur te vinden is, prepareert hij met dezelfde liefde dieren, zoals vogels, zoogdieren en jachtwild. In zijn atelier/winkel kun je hem aan het werk zien en zijn werk bewonderen. Hij verkoopt preparaten, geweien, huiden, naturaliën tot aan stukken van zijn industriële inrichting. Daarnaast zijn er wisselende exposities van natuurfotografen en schilders.

Wildwandelingen
Leendert kent de natuur in de omgeving Ede op zijn duim. Hij ziet ieder spoor, hoort het wild en weet de mooiste plekjes te vinden. Zijn boswandelingen & wildspeurtochten zijn dan ook echt een aanrader, die je ook kunt afsluiten met een workshop Koken op Hout man! Hij leert je bijvoorbeeld een heerlijke stoofpot te bereiden van wild zwijn in the Dutch Oven, en ook die is in zijn winkel te koop.

“De natuur bied je een wereld waarin je niet geleefd wordt, waar je je nog kunt verwonderen wat er groeit en bloeit. Iedere ontmoeting met wild is anders en bijzonder. Dat wil ik andere mensen ook graag laten ervaren en in mee laten delen. Het is iedere keer weer fascinerend dat op een paar honderd meter afstand het centrum van Ede je een hele andere wereld instapt.”

Leendert wisselt zijn werkzaamheden in het atelier af met zijn activiteiten in de Edese bossen.

Daardoor zijn de openingstijden van het atelier en winkel wisselend. Op www.leenderthouweling.nl kun je zien wanneer het atelier open is en vind je meer informatie van al zijn activiteiten.

 

Leendert Houweling

Grotestraat 90/ Ede

www.leenderthouweling.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden