Eerste optreden Gospelkoor By Grace

Foto: Ede.nieuws.nl

Gospelkoor By Grace laat voor het eerst van zich horen tijdens een adventsconcert op woensdag 13 december in de Beatrixkerk in Ede.

Onder leiding van dirigente Marleen van der Kolk is in september gestart met de repetities en is het Bennekomse gospelkoor inmiddels gegroeid naar een enthousiaste en gemotiveerde groep van 45 zangers en zangeressen. Er is wekelijks gerepeteerd en ook thuis hebben de koorleden hard geoefend aangezien alle liederen nieuw ingestudeerd moesten worden. ‘Bij een bestaand koor kun je voor een optreden vaak gedeeltelijk putten uit repertoire dat je al eerder hebt gezongen’, vertelt de dirigente. ‘Nu moesten we helemaal vanaf nul beginnen en alle liederen instuderen’.

Toch zien de zangers en zangeressen vol overtuiging uit naar het eerste optreden waar ze acht liederen zullen zingen. Naast het gospelkoor By Grace zal ook het CHE Kamerkoor een aantal liederen zingen. Zo ontstaat een bijzondere mix van bekende Christmas carols, klassieke koorwerken tot up-tempo gospels waarbij ook delen van het kerstevangelie voorgelezen worden.

Het concert draagt de naam Peace on earth en begint om 19.30 uur in de Beatrixkerk in Ede. De kerstgedachte wordt geƫerd met een collecte tijdens het concert voor Kerk in Actie. Deze organisatie zamelt geld in voor vluchtelingenkinderen.

Gratis toegangskaarten kunnen gereserveerd worden via www.che.nl/kamerkoor. Van harte welkom!

Beatrixlaan 54, Ede

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden