Koffieconcert met winnaar Cultuurprijs 2017 Ede Tineke Roseboom en Erik Onnink in Huis Kernhem

Foto: Ede.nieuws.nl

Op zondag 17 december van 12.00 tot 13.30 uur geeft het Edese duo Tineke Roseboom en Erik Onnink een koffieconcert in Huis Kernhem te Ede met een programma in kerstsfeer. Het eerste deel van het concert zal bestaan uit aria’s en liederen van onder meer Händel, Grieg, Mozart en Mendelssohn Bartholdy. Na de pauze zullen zowel bekende als onbekende kerstliederen worden uitgevoerd. Tijdens het optreden zullen de musici de diverse stukken toelichten.

Tineke Roseboom (sopraan) en Erik Onnink (pianist) bezochten dezelfde Edese middelbare school, Het Streek. Beide musici studeerden aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem. Tóch ontmoetten zij elkaar pas drie jaar geleden voor het eerst tijdens een gemeenschappelijk concert bij een koor. Het klikte meteen en ze besloten een muzikaal duo te vormen. Tineke won op 24 november 2017 de Cultuurprijs van Ede.

Inmiddels hebben ze veel concerten gegeven en plaatsten ze muziekvideo’s op het internet, waarvan er enkele live op Radio 4 zijn gelanceerd.

Tineke is een veelgevraagde soliste voor cantates en oratoria. Als studiozangeres werkt ze met diverse componisten van voornamelijk filmmuziek. In 2016 verscheen haar debuutalbum met werken van Händel en diens Spaanse tijdgenoten, getiteld ‘El Rosicler’.

Erik is momenteel programmamaker voor het Radio 4 programma ‘MAX Avondconcert’. Daarnaast geeft hij privé pianoles. Als pianist is hij veelvuldig actief als begeleider bij diverse koren in de regio. Behalve met Tineke Roseboom vormt hij een duo met de Edese zangeres Paula Vos, met lichte muziek.

Kaarten voor het concert zijn vanaf 11.30 uur verkrijgbaar aan de zaal. De kosten zijn € 10,00 inclusief een consumptie.

Zie ook: www.huiskernhem.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden