Wie is deze jongedame tijdens de droppings op de Ginkelse Heide in 1977

Foto: Renkum nieuws.nl

David Oleary was 19 jaar toen hij als paratrooper in 1977 op de Ginkelse Heide landde tijdens de herdenkingen. Dat ging er toen heel anders aan toe dan nu, zo vertelt hij.

“Ik vergeet nooit meer hoe honderden mensen op ons af stormden na de landing, geweldig!”

Handtekening

Veel van de mensen droegen een boekje bij zich en vroegen de paratroopers hun handtekening erin te zetten. Zo ook de jongedame op bovenstaande foto. Aan haar linkerzijde staat David die zijn handtekening in haar boekje zet..

In 1977 maakte David deel uit van de 44e Parachute Brigade. Later werden ze met de 10th Battalion, The Parachute Regiment.  samengevoegd.

Respectvol

David sprong in de septemberdagen van 1977 meerdere keren uit het vliegtuig. “Het was geweldig, al die mensen, schoolkinderen die op ons af renden. Ze waren zo aardig en respectvol en lieten zoveel respect zien, dat we er nederig van werden.”

Hoewel er niet meer was dan het zetten van de handtekening, heeft David zich altijd afgevraagd hoe het haar vergaan is. “Ik hoop dat het haar goed gaat, net als het mij goed gaat. Ik ben ook benieuwd of zij deze foto ook heeft!”

Terug

David is van plan om terug naar Nederland te komen in september 2018, het zou toch leuk zijn als ze elkaar nog eens kunnen ontmoeten! De herdenkingen in Ede worden door veel mensen bezocht, ook van buiten Ede, zij kan dus overal vandaan gekomen zijn voor de herdenking.

Weet jij wie deze jongedame is of herken je, jezelf? Neem dan contact op via [email protected] en wij zorgen dat je in contact komt met David.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden