Voedselbossen en eetbare natuur in Ede, thema avond in Het oude Politiebureau op 29 november

Foto: Ede.nieuws.nl

Voedselbossen zie je op steeds meer plaatsen. Ook in Ede zijn er plannen. Bijvoorbeeld bij de groenstrook bij tuinenpark de Koekelt.

Voedselbossen zijn een aangelegd systeem van bomen, struiken en planten die gezond, lekker en heel divers eten opleveren. Door die aanleg ontstaat natuur, er komen insecten en vogels op af, het legt CO2 vast, vergt bijna geen onderhoud en levert gezond voedsel. Het kan qua opbrengsten zelfs concurreren met monoculturen. Wat zijn de mogelijkheden van een voedselbos en wat levert het op? En is er in Ede ruimte voor een voedselbos of eetbare natuur? Wat zijn precies de plannen in Ede? Daarover gaat het op de thema avond voedselbossen georganiseerd door Eetbaar Ede. Wouter van Eck vertelt over Voedselbos Ketelbroek, bij Groesbeek. Zeven jaar geleden gestart als eerste voedselbos van Nederland en levert inmiddels aan consumenten en restaurants in Nijmegen.

Maria van Maanen van Initiatiefgroep Voedselbossen Ede vertelt over het plan een groot professioneel voedselbos aan te leggen en eetbare natuur te stimuleren in de (stedelijke) omgeving van Ede. Ze vertelt over de plannen bij de Koekelt en ze geeft tips over het toepassen van de principes van het voedselbos in je eigen wijk, buurt of tuin, zodat je alvast kunt beginnen met je eigen eetbare tuin. Tot slot komt Hilda Weges van Stadslandbouw Nederland en Eetbaar Ede aan het woord. De thema avond begint om 19.30 en vindt plaats in Het oude Politiebureau, Breelaan 2a, Ede. Zie www.eetbaarede.nl.

Foto: Henk van Paassen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden