Jip Hinten bij Cultureel Café Dante

Foto: Ede.nieuws.nl

Donderdag 23 november organiseert Cultureel Café Dante in Cultura weer een afwisselend programma met kunst, muziek en fotografie. In een ongedwongen setting kan het publiek luisteren naar diverse muziekstijlen en krijgt men alvast een voorproefje van verschillende culturele activiteiten die in en rond Ede plaatsvinden.

Het dubbelkwartet Otto Voci ( wat acht stemmen betekent) opent de avond. Zij zingen zowel acapella, als stukken met piano of orgelbegeleiding. Hun repertoire bestaat zowel uit oude als hedendaagse koormuziek. Deze avond zingen zij acapella korte wereldlijke liederen uit de 15de tot 19de eeuw, met daarin thema`s van alle tijden over liefde, verlangen, jaloezie en zelfs de dood.

Hierna is het woord aan Jip Hinten. Als conservator in opleiding bij het Kröller-Müller is zij mede verantwoordelijk voor de tentoonstelling over de bijzondere relatie tussen Helene Kröller-Müller en de Nederlandse kunstenaar Bart van der Leck. Zij zal bij Dante door middel van film en fotomateriaal een beeld schetsen van Bart van der Lecks ontwikkeling van figuratieve naar abstract ogende schilderijen.

Xander van Soelen van Poppodium Ede vraagt aandacht voor alweer de 2de editie van `Muziek bij de Buren` op 10 december aanstaande . Na een succesvolle 1ste editie zullen er dit jaar maar liefst 126 optredens in 42 Edese huiskamers plaatsvinden!

Wederom muziek, nu van de 6-persoons formatie Bluezy. Het repertoire van Bluezy kan het best omschreven worden als `puur en eerlijk`, wat betekent dat de aanstekelijke zang wordt begeleid door akoestische instrumenten. Eigen nummers, maar ook klassiekers en standards, gegoten in een `Bluezy jasje`. Zij zullen de avond ook afsluiten.

Fotograaf Arjan van Bruggen komt vertellen over zijn bijzondere tentoonstelling ` Nieuwe Familie` (gebaseerd op het verhaal van Sanne Vogel), die van 11 december 2017 t/m 6 januari 2018 in de galerie van Cultura te zien zal zijn. De expositie vertoont een tiental portretten van koppels, bestaande uit vluchtelingen/statushouders en hun Edese maatjes.

De maandelijkse column wordt verzorgd door Gea Wester.

Dante is gratis toegankelijk en wordt gehouden in het Atrium van Cultura, hoofdingang Molenstraat 45. Het programma start om 20.15 uur en zal rond 23.00 uur eindigen. De volgende Dante is donderdag 25 januari 2018. Zie ook www.dante.nl.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden