Montere Weemoed met Thomas Verbogt en Beatrice van der Poel in Theater Cultura

Foto: Ede.nieuws.nl

Auteur Thomas Verbogt en singersongwriter Beatrice van der Poel staan op woensdag 22 november met Montere Weemoed samen in Theater Cultura in Ede. Een literaire muziekvoorstelling vol melancholie, weemoed en alledaagse waanzin.

Thomas en Beatrice kennen elkaar al langer, maar nooit eerder maakten zij samen een voorstelling. Tijdens een avondje wijn drinken in het café ontstond het idee van een voorstelling vol korte komische verhalen en weemoedige muziek. Een collage over tintelend verlangen, kleine belevenissen met grote gevolgen en over het toeval dat geluk heet. Speciaal voor deze voorstelling schreef Beatrice muziek bij een gedicht van wijlen Wim Brands; de dichter, journalist en presentator van het VPRO programma Boeken en eveneens zeer goede vriend van Thomas.

Boek, film en album

Van Thomas Verbogt verscheen afgelopen september de nieuwe roman Hoe alles moest beginnen en een docufilm over zijn schrijverschap, Ik begon te schrijven toen ik drie was.

In november verschijnt het nieuwe album Montere Weemoed van Beatrice met de songs geproduceerd door gitarist Tim Eijmaal (Matt Simons, Sven Hammond Soul). Binnenkort wordt de muziek van de voorstelling Montere Weemoed uitgebracht. Deze is al wel op CD verkrijgbaar na afloop van de voorstelling. De single De Tinteling is verkrijgbaar op iTunes en Spotify.

– ‘ Montere weemoed’ is een programma wat vooral momenten van herkenning en lichte ontroering oproept. En sympathie. – (Haarlemmer Dagblad – Peter Bruyns)

– ‘ Zijn (Verbogt red.) authentiek komische uitstraling en de fijne klanken van Van der Poels zang en gitaarspel maken Montere weemoed tot een vooral aangename theaterervaring.’ (Theaterkrant.nl – Ivo Nieuwenhuis)

Brechtje Bakker

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden