Bennekoms basisschoolleerlingen genieten van kunst

Foto: Ede.nieuws.nl

Leerlingen van groep 6a uit de Bennekomse Wilhelminaschool onderzochten met hun leraar de verhalende schilderijen en bronzen beelden in Villa Erica te Bennekom. Super enthousiast gingen de kinderen aan de slag met het maken van hun opdrachten in de Kijkdoos-expositie Kunst met een Glimlach.

“Wat vertelt dit schilderij van Wouter Berns? Wat denk jij bij deze bronzen muis en kat? Welk gevoel roept dit beeld van Tineke Thielemans op?” zijn vragen die leerlingen in kleine groepjes met elkaar beantwoorden. Bij het bronzen beeld van twee gekko’s zien ze het direct: “Die kameleon heeft een bloemetje op de tong, dan zijn ze verliefd”.

Het met een speelgoedpistool spelende jongetje op het schilderij “Happy Childhood” roept direct spanning op, is het spelen of is het echt? Het rondkijken was zo leuk, dat de les veel langer duurde dan gepland. Hoe leuk kan ‘kunst beleven’ zijn! In twee weken tijd bezoeken twaalf basisschoolklassen met hun leerkracht deze expositie. Meer informatie op www.dekijkdoosbennekom.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden