Bijzondere POPSONG-kerkdienst op 5 november 2017 in de Maranathakerk te Lunteren

Foto: Ede.nieuws.nl

Nummers met inhoud In de Top2000, die ieder jaar wordt opgesteld, staan altijd veel songs met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen. Sommige liederen gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘What if God was one of us’, van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost.

Dominee Jaap Hansum gaat voor in deze kerkdienst. Hansum: “Ik vind het belangrijk en waardevol om de verbinding te zoeken tussen geloof en uitingen van cultuur zoals literatuur, films, kunst etc. In deze popsongdienst brengen we de wereld van geloof, God en de Bijbel in verbinding met een aantal kwalitatief goede popsongs. Door deze liederen te beluisteren en samen te zingen juist in de setting van een kerk en een kerkdienst komt alles ineens in een ander licht te staan en kunnen soms verassende en nieuwe inzichten en betekenissen oplichten.’

Praktische gegevens

Het thema van de kerkdienst ‘Still running’. Medewerking wordt verleend door een gelegenheidscombo uit Veenendaal. De toegang van deze Popsong kerkdienst is gratis. Wel zal er gecollecteerd worden voor de onkosten en voor Wycliffe Bijbelvertalers.

Zondag 5 november 2017,

19:00 tot 20:15 uur.

Hertenlaan 37, Lunteren

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden