Prikkelende inleiding in Filosofisch Café Ede

Emanuel Levinas Foto: Bracha L. Ettinger
Foto: Ede.nieuws.nl

Is tijd realiteit of is het een illusie? Dat is de vraag waarover de Edese Jan Keij zich buigt in het Filosofisch Café Ede. Aan de hand van Emanuel Levinas houdt hij een korte, prikkelende inleiding.

Jan Keij is inmiddels een graag geziene gast in het filosofisch café: in elk van de drie voorgaande seizoenen was hij van de partij. En vrijwel in elk optreden duikt Levinas op. Niet verbazingwekkend: Keij publiceerde een aantal boeken over deze Frans-Joodse denker en staat bekend als kenner van zijn filosofie.

Naast een tot nadenken stemmende inleiding heeft ook het onderlinge gesprek in het Filosofisch Café Ede een prominente plaats. Met behulp van prikkelende stellingen gaan bezoekers aan de hand van het thema met elkaar in gesprek. Uiteraard onder het genot van een drankje, het is per slot van rekening een café. Dit unieke concept zorgt ervoor dat het een café is ‘voor iedereen’: voorkennis is niet vereist.

Filosofisch Café Ede, café Substitute (bovenzaal), Museumplein Ede, dinsdag 17 oktober, zaal open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden