Gijsbert van den Brink over ‘En de aarde bracht voort’.

Gijsbert van den Brink
Foto: Ede.nieuws.nl

Stel dat de gangbare evolutietheorie klopt. Wat betekent dat dan voor het christelijk geloof? Van den Brink schreef er opzienbarend boek over. Dinsdagavond 24 oktober komt hij er over vertellen en is er alle gelegenheid vragen aan hem te stellen. Om 20.00 uur begint zijn lezing in Boekhandel Het Paard van Troje.

In het boek ‘En de aarde bracht voort’ onderzoekt Van den Brink de mogelijke gevolgen van acceptatie van de evolutietheorie voor vragen als: Hoe lezen we de bijbel? Hoe zit het met lijden en dood, met Adam en Eva, met de zondeval – en hoe is de mens dan beeld van God? Sluiten bovendien toevallige mutaties de voorzienigheid van God niet uit? En zijn moraal en religie dan ook producten van evolutie.

Van den Brink wil in zijn boek christenen helpen ontdekken of en hoe geloven en evolutie samen kunnen gaan.

Gijsbert van den Brink (1963) is hoogleraar Theologie & Wetenschap aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Boekhandel Het Paard van Troje is gevestigd aan de Grotestraat 87 in Ede. Reserveren is raadzaam. Op de bonnefooi komen kan natuurlijk, maar de kans bestaat dan dat er geen plek meer is. Reserveren kan via 0318-615213 of [email protected] De toegang is zes euro. Voor studenten vier euro. Aanvang 20.00 uur.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden