EXPOSITIE KONICHI WA – inspiratie JAPAN Met werk van Salman Ezzammoury en Maarten Hindriks

Foto: Ede.nieuws.nl

Op zaterdag 7 oktober om 15.30 uur vindt in Galerie Cultura de opening plaats van de expositie KONNICHI WA – inspiratie JAPAN met werk van Salman Ezzammoury (fotograaf/beeldend kunstenaar) en Maarten Hindriks (architect/beeldend kunstenaar).

De expositie vindt zijn oorsprong in een reis die Ezzammoury en Hindriks, afzonderlijk van elkaar, naar Japan hebben gemaakt in het voorjaar van 2015. Het land heeft op beide kunstenaars grote indruk gemaakt. Geïnspireerd door Japan hebben de twee kunstenaars, beiden lid van PEK, besloten samen een expositie te maken over wat Japan met hen heeft gedaan.

De tentoonstelling wordt geopend door Johanna van Steen, theatermaker/galeriehouder in Spaarndam. Van Steen verbleef twee jaar in Japan om de traditionele Japanse kunsten te bestuderen. Ze bekwaamde zich in het Japanse slagwerk en heeft in Nederland haar eigen groep opgericht, Hanadon. Bij de opening zal van Steen op taiko (trom) en Daniel Smith op shakuhachi (fluit) voor een muzikale omlijsting zorgen.

Behalve bij de opening zullen Ezzammoury en Hindriks op zaterdag 14 oktober tussen 13.00 en 17.00 uur aanwezig zijn op de expositie om toelichting te geven op hun werk. Op zaterdag 21 oktober zal er tussen 14.00 en 16.00 uur een fotoworkshop worden gegeven door Salman Ezzammoury in het kader van de nieuwe Cultura Kindergalerie. In deze workshop mogen kinderen een selfie maken en digitaal bewerken. Een afdruk van de selfie wordt op de wand van de Stadswinkel, naast de Cultura Galerie, tentoongesteld. Na afloop van de expositie mogen alle kinderen hun selfie mee naar huis nemen.

Op vrijdag 27 oktober kunt u in de Cultura Galerie deelnemen aan de workshop ‘Japanse theeceremonie’. Een Japanse theeceremonie is een ritueel dat bestaat uit een serie vooraf bepaalde handelingen die na elkaar worden verricht, om samen optimaal te kunnen genieten van de thee.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden