Elk jaar loop ik er weer tegen aan. Gelukkig ben ik niet de enige, dat troost

Foto: Ede.nieuws.nl

Vandaag is het ook weer zo’n dag. De weersberichten melden dat het zo rond de twintig graden gaat worden. Maar kijk eens naar buiten. Tot nu toe is het grauw en grijs en valt er zo nu en dan wat regen uit. Nee koud is het niet maar wij hebben plannen.

Het weer is wel kenmerkend. Zo op de scheiding van zomer en herfst. Warm en zonnig, bewolkt en regen op komst. Waar moet je met je kleding rekening houden? Alles is in Nederland mogelijk. Zelfs wanneer je van het oosten naar het westen richting de zee gaat kan dat een aantal graden verschillen. Het komt zelfs voor dat er zoveel verschil is dat er terplekke kleding aangeschaft moet worden om niet een flinke kou op te lopen. Zelf hebben wij dat jaren terug een keer tijdens een dagje zee ondervonden.  We hadden het zo vreselijk koud dat er geen lol aan was. Voor de kinderen zagen we ons genoodzaakt trainingspakken aan te schaffen. Je geloofd het of niet maar toen we ’s middags al weer vroeg naar huis reden werd het steeds warmer. Thuis aangekomen scheen de middagzon volop en waren de pakken overbodig. Dat was toen.

Daar zitten we dan nu, een paar uur later, aan het water op een terras. Om ons heen allemaal mensen die waarschijnlijk hetzelfde gedacht hebben. Nog even genieten van deze, misschien een van de laatste warme dagen van het jaar. Zo zittend is mensen kijken een prettige bezigheid. Voor ons, over de wandelpromenade, komt dan ook heel wat voorbij. Geen mens is gelijk. Wel zie je dat een bepaalde Trend vaker langs komt. Dat noem ik de Trend van dertig in een dozijn. Maar over het algemeen is de kleding heel kleurrijk en verschillend. Vandaag heel verschillend. Zomers, licht, warm, donker. Van alles.

Een gevoel van blijdschap komt bij me boven. Ik ben dus niet de enige die de laatste dagen voor de klerenkast heeft staan dubben. Ik natuurlijk terugdenkend de trainingspakken. Wat wordt het een lange broek met een shirt met lange mouwen. Of wat minder warme kleren. Het gevolg dat ik de neiging krijg om van alles over elkaar aan te trekken. Dan kan ik namelijk in de loop van de dag langzaam afpellen. Zeg nou zelf in september twintig graden, heerlijk dat wel. Maar zo zag het er niet uit toen ik voor de klerenkast stond.

Nog maar een paar dagen terug bleef het net tien tot elf graden. Toen was het ook dat ik naar de winkel ging en wat nieuwe kleren heb uitgezocht. Natuurlijk in de kleuren van komende herfst/winter. Die wil ik nu aan. En zo gebeurt het dat ik hier zit met een grijze broek met korte laarsjes en een shirt met lange mouw met daarover mijn nieuwe winterjas. Alles fout. In verhouding met het weer veel te donker en te warm. Spijt heb ik als haren om mijn hoofd dat ik niet ook gekozen heb voor een hemdje zonder mouwen. Waarom, o waarom heb ik niet beter naar de weersberichten geluisterd. Want naast mij zit een dame. Leuk rokje met daarop een witte blouse, leuk sjaaltje en op de leuning van haar stoel ligt een vest. Met haar blote benen vooruit gestoken geniet ze van haar plekje op het terras. Op het toilet ontdoe ik mij van wat onderkleding en rol de mouwen van mijn shirt op en mijn broek is nu ook ingekort. In mijn tas een paar nylon kniekousjes, en een hemdje dat niet geschikt is om zo te dragen. Zo voelt het wat beter. Inmiddels zijn de drankjes met wat lekkers gearriveerd. Heerlijk genieten. Tot de zon in het water zakt. Zeg nou zelf aan het weer kun je je gelukkig aanpassen. Dan maar even roeien met de riemen die je hebt en geniet.

Vriendelijke groet juffrouw Raadgever

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden