Start nieuw seizoen van Cultureel Café Dante

CaféDante
Foto: Ede.nieuws.nl

Donderdag 28 september is het weer zover en start het nieuwe seizoen van Cultureel Café Dante. Een nieuw seizoen boordevol muziek, kunst en cultuur.

De groep High Hopes zal de avond openen. High Hopes is een acapella  quintet met pit. Ze treden met hun repertoire buiten de gebaande paden. Behalve door pop, laten zij zich inspireren door rock en symfonische muziek.

Daarna zal Xander van Soelen aandacht vragen voor Muziek bij de Buren. Na een succesvolle eerste editie (waarvan hij ook wat zal laten zien) is het tijd voor een vervolg, dat op 10 december weer in verschillende huiskamers in Ede zal plaatsvinden.

Ook zal er aandacht besteed worden aan `Konichi wa`, de titel van de tentoonstelling die dit najaar zal worden gehouden in de galerie van Cultura. De expositie, georganiseerd door Elise Huijberts, laat het werk zien van Salman Ezzammoury en Maarten Hindriks, die afzonderlijk van elkaar tegelijkertijd in Japan waren. Dit leidde tot het initiatief om hun  ervaringen en inspiraties te bundelen en te tonen in een expositie.

Wederom muziek, ditmaal van het Tiago Lageira Trio. Dit is een jonge muzikale groep die gevormd wordt rondom de Portugese gitarist Tiago Lageira met Stef Joosten op bas en Harm van Venrooij op drums. Ze spelen een combinatie van eigen composities en Jazzstandards. Deze avond spelen ze samen met Armand van Wijck  (finalist Erasmus Jazz Price 2017) op de mondharmonica. Zij zullen vanavond twee keer optreden en de avond ook afsluiten.

De maandelijkse column wordt dit keer verzorgd door Gea Wester.

Voorafgaand aan de Dante avond zal vanaf 19.00 uur de feestelijke opening van het Foodvalley Filmfestival plaatsvinden. Een driedaags  festival dat dit jaar voor het eerst in Ede gehouden wordt. U bent van harte welkom om ook hierbij aanwezig te zijn.

Dante is gratis  toegankelijk en wordt gehouden in het Atrium van Cultura, hoofdingang Molenstraat 45. Het programma begint om 20.15 uur en zal rond 22.30 uur eindigen. De volgende Dante zal zijn donderdag 26 oktober. Zie ook www.ccdante.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden