Statues By Night in Ede Centrum

Foto: Ede.nieuws.nl

Al vanaf 2010 kent het World Living Statues Festival een opvallende prelude: het zogenaamde Statues by Night. Een prachtig schouwspel, waarin wordt gespeeld met licht en geluid en waarin ook andere kunstvormen alle ruimte krijgen om zich te manifesteren aan een jaarlijks nog steeds groeiende stroom bezoekers.

Het succes van Statues by Night is niet onopgemerkt gebleven. Zo is de avond vóór het wereldkampioenschap de laatste jaren al the moment of fame geworden voor de Gemeente Ede, ook in Gelderland. Hier heeft de formule zich verder kunnen uitkristalliseren en tot een absoluut topevenement kunnen ontwikkelen. Ook andere gemeenten in ons land hebben inmiddels belangstelling getoond.

Vrijdag 29 september in Ede

Nu, in 2017, zijn we zover dat er twee versies van Statues by Night te bewonderen zullen zijn. De cyclus start dit jaar dus op vrijdagavond 29 september in Ede. Hier zal het concept van de avond volledig gericht zijn op de inwoners van de gemeente. Plaatselijke amateurkunstenaars, koren en orkesten vormen er de mix met een groot aantal levende standbeelden die als een lang lint door het centrum van de stad zullen oplichten. De avond daarna verplaatst ‘het hele circus’ zich naar Arnhem om zich op te maken voor The Warm Up.

Schrijf je mee?

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden