Mandoline- en gitaarorkest met kamerkoor Vianen in Akoesticum Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Op zondag 10 september is er een optreden van het regionaal Mandoline en Gitaar Orkest met Kamerkoor Vianen in het Auditorium van Akoesticum Ede.

Het repetitieweekend van het muziekgezelschap wordt afgesloten met een optreden op zondag 10 september met Klassieke klanken uit Oost-Europa, waarbij het TMO en kamerkoor Vianen en solisten mee zullen doen in een uitvoering van het Armeens Oratorium. Daarna zijn er nog optredens in de kerk in Vianen (8 oktober) en in de grote kerk in Enschede (29 oktober).

Locatie: Auditorium, Akoesticum
Datum: zondag 10 september,
Aanvang: 15:00 uur, Akoesticum

Toegang: gratis, vrijwillige bijdrage. In verband met beperkte ruimte, graag reserveren!

Over het regionaal Mandoline en Gitaar Orkest

Opgericht in 1997 door een aantal enthousiaste mandolinespelers en gitaristen die veel meer wilden dan alleen het standaardrepertoire van de gemiddelde orkesten spelen. Onder leiding van docent en dirigent Leo van Rutte is het R.M.G.O. uitgegroeid tot een orkest met ongeveer 30 fanatieke amateur muzikanten.

>> meer informatie over RMGO

Over het Twents Mandoline en Gitaar Orkest

Het orkest met ongeveer 25 leden staat ook olv dirigent Leo van Rutte. Het repertoire van het orkest is zeer gevarieerd en omvat barokmuziek, romantische muziek, volksmuziek en werk van gematigd eigentijdse componisten

>> meer informatie over TMGO

Over Kamerkoor Vianen

Het Kamerkoor Vianen is een gemengd koor met ca. 24 leden. Het koor zingt meestal ‘a capella’, klassieke muziek
>> meer informatie kamerkoor

Solisten

  • Sopraan Esther Scharloo studeert zij zang bij Amand Hekkers en werkt aan soloprojecten
  • Tenor Martien Stoeten is koorzanger bij de Schola Davidica in Utrecht en cantor in de katholieke kerk in Werkhoven. Verder is Martien Stoeten muzikaal leider en zanger bij Capella Taizé.
  • Mezzosopraan Dorothea van Linschooten werkt, naast het geven van gitaarles, als dirigent van diverse koren. Zingen is haar grote hobby, waarbij ze een sterke voorkeur heeft voor liederen uit de renaissance.
  • Dudukspeler Andranik Muradyan studeerde duduk aan het conservatorium van Yerevan in Armenië. De duduk is een traditionele houten herdersfluit, die bespeeld wordt met een breed riet. De mooie melancholische klank doet denken aan een klarinet, maar dan met een zachtere klankkleur, of een low whistle.
  • Shevispeler Jan-Jaap Spaargaren speelt sax (alt en sopraan) caval en shevi (resp. Bulgaarse en Armeense fluit), Momenteel speelt hij solo en zelf gecomponeerde nummers in de band De Nok.
  • Percussie Hans Grutterink

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden