Expositie ‘Niet alles vergaat’ tot 25 september in de Casteelse Poort Wageningen

Foto: Ede.nieuws.nl

De expositie ‘Niet alles vergaat’ van Eveline Kieskamp en Trijn Romein is tot en met 24 september te zien in de expositieruimte van museum de Casteelse Poort in Wageningen.  Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 en zaterdag/zondag van 13.00 – 17.00 uur

Trijn Romein (Ede) tekent in grijzen en zwart, met soms een enkel kleuraccent. Opvallend is de verhouding tussen licht en donker in haar composities. De tekeningen hebben een verstilde intimiteit, zijn zorgvuldig opgebouwd en tonen een wereld die vragen oproept. Zij zet een alledaags moment stil en kijkt er met intense aandacht naar. Met zorg werkt zij details uit, voegt iets toe of laat juist veel weg. Zij zoekt het gewone dat ontroert omdat het zo herkenbaar is, maar ook humoristisch of verontrustend kan zijn. Met haar tekeningen geeft zij een persoonlijk commentaar op haar omgeving, waarin ieder mens zich in zijn eigen kleine wereld bevindt.

Eveline Kieskamp (Bennekom) exposeert werken van textiel, keramiek en een combinatie hiervan. Ze studeerde in 1998 af als Docent Beeldend en in 2002 aan de afdeling Vrije Kunst van de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (Artez). Sinds 2015 werkt ze voornamelijk als autonoom kunstenaar. Haar werk bestond eerst vooral uit textiel, de laatste jaren heeft ze zich gespecialiseerd in keramiek en onderzoekt ze mogelijkheden van een moderne toepassing van het Delftsblauw op haar werken. Ook wat betreft thematiek reist ze af naar het verleden. 16e en 17e eeuwse vanitasstillevens boeien haar. Dit vertaalt zich in beelden met vergane bloemen, dieren en mensvormen, omringd door vergankelijkheid. Elk beeld is zo een symbool van de tijd die verstrijkt en mag worden gezien als een soort hedendaags ‘Memento Mori’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden