Uniek – Nachtvlinders spotten en Avondopenstelling Vlindertuin

Bert
Foto: Ede.nieuws.nl

De Passiflorahoeve in Harskamp is maar 4 maanden per jaar geopend. Slechts 1 keer dit jaar wordt er een unieke avondopenstelling gehouden. Je ziet ’s avonds namelijk andere insecten dan overdag.

In 2015 en 2016 hadden we enorm veel succes met het Nachtvlinders kijken. Naast de gezelligheid hebben we toen ook zeldzame vlinders op onze doeken kunnen vinden.

Heb je de avondopenstelling gemist? Dan is dit de laatste kans in 2017 om dit mee te maken. En wel op dd. 12 september 2017 vanaf 19.30 uur. De speciale toegangsprijs voor deze avond bedraagt € 12,50 p.p. incl. 1x koffie met cake.

Tijdens de avondopenstelling is er uiteraard toegang tot onze 5 vlindertuinen: Tropische Vlindertuin, Tropische Vlinderkwekerij, Europese Vlindertuin, Europese Vlinderkwekerij en een Europese Buitenvlindertuin. Je ziet bij ons de hele levenscyclus van een vlinder, van eitje, naar rups, van rups naar pop en van pop naar vlinder. En natuurlijk de grote collectie Passiflora’s, Aristolochia’s en Fuchsias.

Tevens hebben we op het buiten terrein een aantal schermen staan waar we met behulp van speciale lampen op verschillende locaties aan de slag gaan om nachtvlinders en andere organismen op een educatieve wijze in beeld te brengen.

Opgave hiervoor dient per mail via [email protected] te worden gedaan. Via Facebook kunt u alle nieuwtjes volgen https://www.facebook.com/PassiflorahoeveVlindertuin. Ook evenementen en ervaringen van onze bezoekers worden hier gedeeld.

De Passiflorahoeve, Oud Willigerweg 1, Harskamp, 0318 457 411, www.passiflorahoeve.nl

Schrijf je mee?

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden